14 tineri din Gorj, salvatori din pasiune

1594

Proiectul “Salvator din pasiune“, desfăşurat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, continuă. 14 tineri din mai multe localități din județ își vor ajuta semenii fără să primească nimic în schimb. „O nouă serie de voluntari au trecut sfios pragul unității noastre. Pentru început, am făcut cunoștință și le-am ascultat poveștile care i-au determinat să încerce să devină voluntari.
Am întrebat-o pe Denisa, o domnișoară de numai 16 ani ce a determinat-o să aleagă voluntariatul: <<Încă de mică am dezvoltat o pasiune pentru a ajuta persoanele din jurul meu și cred că este cel mai important lucru în desfășurarea oricărei activități. Am ales să încep voluntariatul la SMURD, deoarece consider că mă ajută în realizarea visului meu: acela de a ajunge, într-o zi, primul medic din familia mea și că părinții mei vor fi mândri de mine și de realizările mele. Sper să fac față provocărilor și întotdeauna să răspund “prezent” la datorie!>>, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Tot 16 ani are și Ana-Maria, o altă voluntară, care a devenit „salvator din pasiune”.
“Dacă ar fi să mă caracterizez, aș spune că sunt filantroapă, că ceea ce îmi place cel mai mult este să-i ajut pe cei din jurul meu, iar prin voluntariatul la ISU Gorj mi s-a oferit șansa de a învăța cum să-i ajut pe oamenii a căror viață depinde de rapiditatea, dedicarea și profesionalismul celor care lucrează în această instituție. Fiecare secundă este importantă, fiecare mișcare este crucială, iar eu vreau să învăț cum trebuie să procedez pentru a le oferi celor aflați în situații limită șansa la viață”, a spus aceasta.
Cei 14 tineri au decis ca, în loc să-şi petreacă timpul liber ca alți adolescenți de vârsta lor, să se alăture salvatorilor profesionişti. „Fiecare dintre domnii, doamnele și domnișoarele care ne-au trecut astăzi pragul are o poveste, are o trăire sau o chemare pentru care a ales acest drum. Rămâne de văzut câți dintre ei vor merge până la final. Rămâne de văzut dacă au perseverența, dibăcia și tăria pentru a-și ajuta semenii încercați de viață. Indiferent dacă vor merge sau nu până la capăt, cert este că lucrurile pe care le vor învăța aici le vor fi foarte benefice și de mare ajutor pe viitor”, au mai precizat reprezentanții ISU Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here