14 gorjeni, prinși când furau curent

229

Distribuție Oltenia a organizat peste 5 500 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici, în intervalul octombrie – decembrie 2016. Printre cei prinși că sustrăgeau ilegal energie electrică din rețeaua de joasă tensiune au fost și 14 gorjeni.

“Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative. În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Aceste consecințe provoacă astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice și care respectă prevederile legale în vigoare”, a transmis, ieri, Biroul de Presă al Distribuție Oltenia, anunțând și că sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Se mai menționează, în acest document, că, în cele șapte județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate peste 5 500 de locuri de consum și au fost identificate 753 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, Gorjul fiind pe ultimul loc cu 14 cazuri. În Dolj au fost semnalate 304 cazuri, în timp ce în Argeș au fost înregistrate 169.
“Distribuție Oltenia va realiza controale periodice pe teren, consumatorul trebuie să verifice periodic propriul sistem.
Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente”, se mai arată în comunicatul de presă.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here