13 milioane lei pentru drumurile din Brănești

1645

Nu mai puțin de 18 străzi de interes local din comuna gorjeană Brănești vor fi modernizate cu peste 13 milioane de lei. Autoritățile locale au scos la licitație lucrările de execuție și proiectare, constructorii interesați putând depune oferte până pe data de 15 noiembrie. Investiția se derulează cu finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.
Cele 18 străzi care vor fi reabilitate au o lungime totală de circa 7 kilometri. „Marea majoritate a străzilor au o structură rutieră superficială formată din amestec de balast și nisip infestat cu pământ. Pietruirile au fost efectuate în etape diferite de timp, cu materiale diverse, balast și nisip, provenite din diferite surse de aprovizionare, iar lucrările nu au fost efectuate în baza unor documentații tehnice. Indiferent de structura rutieră, lățimea părții carosabile existente este variabilă, iar circulația se desfășoară pe întreaga platformă, cu evitarea suprafețelor mai degradate”, se arată în caietul de sarcini.
În plus, podețele, șanțurile și rigolele de colectare și evacuare a apelor sunt necorespunzătoare sau lipsesc în totalitate pe unele tronsoane.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here