125 de ani de la nașterea Eroinei de la Jiu

1146

Autoritățile din județul Gorj aduc un omagiu Eroinei de la Jiu, la 125 de ani de la nașterea sa. Astfel, în data de 14 ianuarie 2019, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, dar și în Vădeni și cartier CAM vor fi organizate manifestări omagiale.

Luni, 14 ianuarie 2019, la Târgu-Jiu au loc manifestările ”Eroina de la Jiu-125 ani de la naștere”.
Acestea debutează la ora 9 cu o slujbă de pomenire, la Biserca Vădeni, continuând cu o Expoziție foto-documentară „Ecaterinei Teodoroiu fiică a Vădenilor”, care va avea loc la ora 10.00, la Școala Gimnazială Nr. 7.
La ora 11.00 are loc Evocarea istorică – „ACASĂ”, la Casa Memorială Ecaterinei Teodoroiu; Mesaj omagial, la Muzeul Județean Gorj, dar și un mesaj din partea familiei;
La ora 12:00, manifestările continuă cu „OMAGIU EROINEI”, la Statuia Ecaterinei Teodoroiu, în cartier CAM; Intonarea Imnului de stat; Lecția de istorie: Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj; Adrian Tudor, viceprimarul Municipiului Târgu Jiu și vor fi depuse buchete omagiale de flori.

,,Omagiu la 125 ani” – Piața Prefecturii
La ora 16:00, în Piața Prefecturii va fi Proiecție film – „Ecaterina Teodoroiu”; la ora 1800 are loc Intonarea Imnului de stat, urmând o Alocuțiune privind însemnătatea momentului și o Evocare istorică, „EROINA DE LA JIU” – 125 ani de la naștere, susținută de Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj; „MONUMENTUL EROINEI – ARC PESTE TIMP” – Adrian Tudor, viceprimarul Municipiului Târgu Jiu; Mesaj din partea familiei; „CUVINTE… Eroinei de la Jiu” – Cercetaș, poezie despre monument; Urmează dezvelirea monumentului, moment în care drapelul ajunge în biserică însoțit de torțe; Slujbă de pomenire și resfințire a monumentului și un SPECTACOL OMAGIAL – „Cătălină, Cătălină… ”
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here