Zornăie cătuşele: Negrescu, reaudiat la DNA Craiova

421

În cursul zilei de miercuri, directorul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, a fost audiat la sediul DNA Craiova, în dosarul privind obţinerea ilegală de către acesta a peste 4 miliarde şi jumătate de lei vechi, bani publici, în urma încheierii de către el, fapt constatat de ANI, a 42 de contracte cu instituţia culturală pe care o conduce. Negrescu a mai fost audiat în acest dosar şi cu două săptămâni în urmă, de data aceasta el temându-se însă că va fi şi reţinut în Bănie. Contractele lui Negrescu cu Teatrul Dramatic au fost ridicate de anchetatori şi se află deja la DNA Craiova. În ciuda acestei anchete la DNA, Negrescu continuă însă să stoarcă, pentru propriul interes bani din teatrul municipal, organizând şi în această lună Balul Teatrului, mai precis duminică, eveniment la care participanţii achită o taxă, dar pe care managerul îl prezintă pentru suma de aproape 5000 de lei.

Ancheta Agenţiei Naţionale de Integritate, care a demonstrat cu documente că Marian Negrescu şi-a însuşit din Teatrul Dramatic, în perioada 2008-2013, peste 4 miliarde şi jumătate de lei, aprobându-şi singur încasarea banilor pe drepturi de autor, s-a mutat de luna trecută la DNA Craiova. Mai mulţi angajaţi ai teatrului au fost audiaţi la IPJ Gorj în acest dosar instrumentat de un procuror DNA de la Craiova. La începutul acestei luni i-a venit rândul lui Negrescu să dea explicaţii în faţa anchetatorilor, el fiind audiat atunci prima oară în acest dosar. Vinerea trecută au dat explicaţii la DNA şi Magdalena Bălan, referent personal al teatrului, şi Luminiţa Greculescu, contabilul şef al instituţiei. Ambele au fost întrebate dacă îşi recunosc semnăturile pe contractele aprobate şi plătite lui Negrescu.

teatrul elvira godeanu nouBalul, preocuparea managerului Teatrului
Declaraţiile lui Negrescu nu au fost suficiente procurorilor, motiv pentru care l-au mai chemat o dată miercuri dimineaţa. În cursul zilei respective, Negrescu nu a fost de găsit, deşi a fost sunat insistent de jurnalişti în legătură cu balul teatrului pe care îl organizează contra cost, nu voluntar, ci contra unei sume generoase de bani. De altfel, şi angajaţii de la TESA ai teatrului vor fi angrenaţi în acest eveniment de duminică, urmând să aibă chiar prestaţii artistice deşi unii nu au astfel de veleităţi.
După audierile de la Craiova, Negrescu nu a mai revenit miercuri în teatru, venind la muncă abia joi dimineaţa.

DNA a cerut acte de la Curtea de Conturi
Anchetatorii DNA au cerut Curţii de Conturi acte legate de contractele lui Negrescu, săptămâna trecută. În mod ciudat vinerea trecută această instituţie nu a putut răspunde solicitării DNA Craiova. Au făcut-o, se pare, în final, cu ceva întârziere.
Negrescu riscă trimiterea în judecată în acest dosar dar şi restituirea sumelor încasate ilegal în perioda 2008-2013.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here