Ziua zonelor umede

238

Ziua de 2 februarie este marcată în Calendarul evenimentelor ecologice drept Ziua Mondială a Zonelor Umede.
Protejarea mediului înconjurător, în general și a zonelor umede în special sunt obiective prioritare în educarea tinerei generații. Preșcolarii grupelor mari de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Tg- Jiu, condusă de doamna director, profesor Lastoviețchi Ileana, au participat la activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede. Activitatea desfășurată este înscrisă și în planul de activități al Proiectului educațional local ,,Micii ecologiști” coordonat de doamna profesor Jurebie Maria- Augustina. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI GORJ și SISTEMUL DE GOSPODĂRIRE A APELOR GORJ .
zone-umede1Ziua Mondială a Zonelor Umede s-a desfăşurat în acest an, 2016 sub egida ,,Zonele umede pentru viitorul nostru!” Astfel, preșcolarii au vizionat prezentări power-point cu păsări și viețuitoare ale Deltei Dunării, au răspuns la întrebările puse pe această temă de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, au organizat o expoziție cu lucrările realizate de ei cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Zonelor Umede.
La final prescolarii au cântat, au spus poezii, au făcut poze, au fost încântați de activitatea desfășurată cu această ocazie.
Monica Jurebie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here