Ziua Zonelor Umede, marcată ca în fiecare an şi la Gorj

1151

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj va marca Ziua Zonelor Umede prin activităţi de informare desfăşurate în unităţile de învăţământ partenere. Calendarul evenimentelor ecologice marchează data de 2 februarie drept Ziua Zonelor Umede. Aceasta a fost stabilită prin Convenţia asupra Zonelor Umede, semnată la Ramsar, în Iran, în 1971 şi ratificată de România prin Legea 5/1991.

Ziua Zonelor Umede” va fi marcată în judeţul nostru prin activităţi de informare. În perioada 28-30 ianuarie la grădiniţele ”Mihai Eminescu”, şi “Lumea Copiilor” din Târgu-Jiu vor avea loc programe cu tema educaţie ecologică. Aceeaşi temă va fi dezbătută şi la Facultatea de Ingineria Mediului, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din municipiu. Pe data de 31 ianuarie va avea loc o acţiune de informare pe aceeaşi temă la Casa de Cultură din Novaci.
Zonele umede au fost definite ca fiind întinderile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adâncime de reflux nu depăşeşte 6 metri. Obiectivul declarat al Convenţiei Ramsar a fost acela de a conserva zonele umede, fauna şi flora care servesc ca habitat al păsărilor acvatice.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here