Ziua Veteranilor Unităţii, sărbătorită la Jandarmeria Gorj

222

Sâmbătă, 29 martie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj a fost sărbătorită Ziua Veteranilor Unităţii, activitate la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, veterani jandarmi şi cadre în activitate din Jandarmeria Gorj.

DSC_0223Cu această ocazie au fost organizate şi expoziţii de pictură în acuarelă şi de machete de aeromodele, realizate de către jandarmi gorjeni. Tot cu acest prilej a fost oficiată şi slujba de sfinţire de către Înaltpreasfinţitul dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, a Paraclisului amenajat în comandamentul unităţii cu hramul Sfinţii Mihail şi Gavriil – Patronii spirituali ai Jandarmeriei Române. “Realizarea paraclisului unităţii a fost posibilă cu implicarea Mitropoliei Olteniei şi Protoeriei Târgu-Jiu, Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea II Gorj, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Gorj, al cadrelor unităţii şi personalului contractual”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.
DSC_0292La activitatea de sfinţire a fost prezent şi un reprezentant al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, preotul militar Liviu Tudor care a prezentat şi mesajul inspectorului general și al comenzii Jandarmeriei Române. Aceste activităţi au fost premergătoare Zilei Jandarmeriei Române care va fi sărbătorită în data de 03 aprilie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here