Ziua Vârstnicilor, organizată cu fast la Târgu-Jiu și Rovinari

164

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice va fi organizată și în acest an, într-un cadru festiv, în mai multe localități ale județului. Două exemple elocvente ar fi municipiul Târgu-Jiu și orașul Rovinari, acolo unde autoritățile locale vor organiza mese festive pentru persoanele vârstnice.

Membrii Consiliului Local Rovinari au aprobat organizarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, eveniment care se va desfășura astăzi, 28 septembrie, la Sala Sporturilor din Bulevardul Minerilor. Cele 450 invitații se pot ridica de la SPAS, din cadrul Primăriei Oraşului Rovinari. Pentru organizarea acestor manifestări, din bugetul local al Primăriei Orașului Rovinari s-a alocat suma de 40.500 de lei.

Luni, sărbătoare și la Târgu-Jiu
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Anamaria Ianc, și autoritățile locale de aici vor organiza Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în cadrul căreia se va face o masă festivă luni, 1 octombrie: ”Și în acest an vom continua organizarea manifestărilor pentru persoanele vârstnice din județul nostru. Evenimentul va avea loc la restaurantul de pe Insulița Jiului luni, 1 octombrie, cu începere de la orele 16.30, fiind estimată o participare a 1.500 de persoane”. Membrii Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu au aprobat în ședința ordinară din luna august un proiect de hotărâre privind diminuarea bugetului Direcției Turism și Evenimente Culturale și majorarea bugetului Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu cu suma de 125.000 de lei, bani destinați organizării unei mese festive cu ocazia sărbătoririi zilei de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Selecția persoanelor se va realiza prin intermediul asociațiilor de pensionari din municipiu, a Cluburilor de vârsta a treia și a Centrului de zi Magnolia, cu condiția ca vârsta minimă a participanților să fie de 60 de ani și să aibă domiciliul în municipiul Târgu-Jiu. “Întrucât începând cu data de 1 ianuarie 2018 salariul minim brut pe țară a crescut de la 1.450 la 1.900 de lei, fapt ce a determinat creșterea prețurilor la alimente și utilități, vă supunem spre aprobare stabilirea unui meniu/persoană a cărui valoare să nu depășească 80 lei/porție (preț cu TVA), preț care să includă și tipărirea invitațiilor ce vor fi oferite participanților. Menționăm că în acest mod, respectiv de a oferi o masă festivă persoanelor vârstnice, se organizează 1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în multe municipii și orașe din țară”, se arată în referatul întocmit de reprezentanții Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu.
Acest eveniment a fost organizat în anii precedenți de către Direcția Publică de Protecție Socială, prin oferirea unei mese festive persoanelor vârstnice din municipiul Târgu-Jiu, cu participarea unei formații renumite de muzică și dansuri populare din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu și Ansamblul “Doina Gorjului”, eveniment așteptat cu nerăbdare, deoarece reprezintă singurul prilej de întâlnire și socializare la care pot participa un număr atât de mare de vârstnici și care s-a bucurat de aprecierea tuturor sărbătoriților. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se celebrează la data de 1 octombrie și reprezintă un omagiu adus celor ajunși în această etapă a vieții, când sufletul lor se hrănește numai cu amintiri. Totodată, această zi este un prilej de reflecție asupra condiției de persoană vârstnică, de a face mai larg și mai bine cunoscute problemele reale, multe și grele pe care le au de rezolvat oamenii vârstnici din toată țara.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here