“Ziua Ușilor Deschise”, la Tribunalul Gorj

307

Tribunalul Gorj îşi deschide porţile, astăzi, cu ocazia “Zilei Europene a Justiţiei Civile”, eveniment în cadrul căruia toţi cei interesaţi sunt invitaţi la sediul în care instanţa îşi desfăşoară activitatea.
“Ziua Ușilor Deschise” se desfășoară între orele 10.00-13.00.
”Organizată în întreaga Europă la iniţiativa Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, Ziua Europeană a Justiţiei are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la drepturile pe care le au şi furnizarea informaţiilor necesare exercitării lor, în vederea corectei înţelegeri a funcţionării sistemului judiciar. Agenda evenimentului cuprinde vizitarea instanţei, prezentarea activităţilor desfăşurate de compartimentele auxiliare, precum şi a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze, prezentare de materiale informative. Invitaţia se adresează elevilor, studenţilor, reprezentanţilor societăţii civile, jurnaliştilor şi tuturor celor interesaţi să se informeze cu privire la specificul activităţii instanţelor”, se precizează într-un comunicat de presă al Tribunalului Gorj. Și la Curtea de Apel se desfășoară un eveniment similar. ”La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană a stabilit desfășurarea în fiecare an, în ziua de 25 octombrie, a Zilei europene a justiției civile, cu scopul de a aduce în atenția cetățenilor europeni modul de funcționare a justiției și de a sprijini dezvoltarea unui spațiu judiciar comun european. Cu această ocazie Curtea de Apel Craiova organizează, miercuri, la sediul instanţei din strada Constantin Brâncuşi, nr.5 A, Ziua porților deschise, la care sunt invitați studenți, auditori de justiție reprezentanții societății civile, jurnaliștii, precum și toți cei interesați de activitatea acestor instituții. Agenda evenimentului include vizitarea principalelor compartimente ale instanţei, prezentarea circuitului unui dosar şi a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze, persoanelor interesate fiindu-le oferite materiale conţinând informaţii despre funcţionarea sistemului judiciar românesc
În holul central al instituţiei vor fi puse la dispoziţia publicului broşuri de informare privind: formularea cererilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, admiterea în magistratură, organizarea sistemului judiciar în România, precum şi broşuri de informare editate de Curtea de Apel Craiova care cuprind informaţii concrete şi utile pentru justiţiabili.Primirea şi înregistrarea participanţilor se va realiza în intervalul orar 09.30-10.00 în holul central al instituţiei, urmând ca vizita să se desfăşoare până la orele 12.00”, a precizat Liviu Mândrilă, purtătorul de cuvânt al CA Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here