Ziua Recoltei, sărbătorită la Târgu-Jiu

454

ziua recoltei2Autorităţile municipale fac, în aceste zile, ultimele pregătiri pentru ediţia din acest an a Zilei Recoltei. Sărbătoarea va fi marcată duminică în pieţele municipiului unde se vor organiza standuri cu fructe şi legume de sezon dar şi expoziţii de flori şi de utilaje agricole.

Câţiva producători locali vor prezenta publicului şi câteva procedee de realizare a vinului, a untului şi a coşurilor de nuiele.

Ca în fiecare an, în prima duminică din octombrie, autorităţile locale din Târgu-Jiu marchează Ziua Recoltei. Cu acest prilej, pieţele oraşului vor fi ticsite de cele mai frumoase dar şi cele mai bune produse agro-alimentare, producătorii întrecându-se în prezentarea mărfii pentru cumpărători. Şi alte persoane îşi vor aduce aportul la realizarea acestei manifestări care va fi coordonată de reprezentanţii SC Edilitara Public.

“Este un semn de recunoştinţă pentru cei care trudesc pe parcursul unui an întreg şi aici ne referim la producătorii de legume. Este o posibilitate pentru ca noi să le mulţumim pentru activitatea depusă în aşa fel încât dumnealor să aibă satisfacţia muncii prestate. Va fi o zi de tradiţie, activitatea se va desfăşura în principal în Piaţa Centrală unde se va desfăşura şi un spectacol susţinut de Doina Gorjului cu o echipă de dansatori, vor fi expoziţii de legume, fructe, flori şi de utilaje agricole”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public Târgu-Jiu.

Poftiţi la degustat!

Cei care vor participa duminică la Ziua Recoltei vor avea ocazia să şi deguste produsele ce vor fi expuse dar, în special, bucatele tradiţionale. Sarmalele, mititeii, cârnăciorii, purceluşi la tavă, turta şi piftiile se vor afla la discreţie la standurile comercianţilor locali. “O să avem şi diferite activităţi specifice ţăranului român, olăritul, încondeiatul vaselor, obţinerea untului prin baterea putineiului, legarea funiilor de ceapă şi usturoi dar şi alte tradiţii şi alte obiceiuri”, a declarat Zaharia care a anunţat, de asemenea, prezenţa aici a oficialităţilor locale şi judeţene şi chiar a parlamentarilor de Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here