Ziua Recoltei, sărbătorită duminică la Târgu-Jiu

163

ziua recoltei1Autorităţile municipale execută în aceste zile ultimele pregătiri pentru ediţia 2011 a Zilei Recoltei. Sărbătoarea va fi marcată duminică în pieţele municipiului unde se vor organiza standuri cu fructe şi legume de sezon dar şi expoziţii de flori şi de utilaje agricole.

Ca în fiecare an, în luna octombrie, autorităţile locale din Târgu-Jiu marchează Ziua Recoltei. Cu acest prilej, pieţele oraşului vor fi ticsite de cele mai frumoase dar şi cele mai bune produse agro-alimentare, producătorii întrecându-se în prezentarea mărfii pentru cumpărători. Şi alte persoane îşi vor aduce aportul la realizarea acestei manifestări care va fi coordonată de reprezentanţii SC Edilitara Public SA.

„Este într-adevăr obişnuinţa Primăriei şi Consiliului Local Târgu-Jiu să organizeze anual, în luna octombrie această sărbătoare. Evenimentul este încununarea muncii unor oameni care trudesc un an de zile ca pe pieţele noastre să ajungă produsele agricole, fructele, legumele, necesare ziua recoltei2nouă zi de zi. Sărbătoarea va începe oficial la ora 9:30. Sunt invitate oficialităţile de la nivelul Prefecturii, Consiliului Judeţean, Consiliului Local, autorităţi locale, directori ai instituţiilor publice cu care colaborăm, iar după ce se vor primi oficialităţile, Fanfara Armonia va susţine un spectacol de circa 45 minute”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public Târgu-Jiu.

Expoziţii de toate felurile

Conform lui Zaharia, cetăţenii din municipiu au ocazia să viziteze mai multe standuri, expoziţii cu legume, fructe, cu prezentare de flori, o expoziţie de maşini agricole, de produse specifice de toamnă sub denumirea de „cămara gospodarului”, având posibilitatea să cumpere zacuscă, gemuri, compoturi, murături. Pentru întreaga activitate, se va face şi o premiere pentru cel mai frumos stand, ce va consta în trei premii şi anume în obiecte legate de activitatea legumicolă şi pomicolă. Pentru a da o notă de sărbătoarea manifestării, timp de două ore, târgujienii prezenţi în Piaţa Centrală vor putea participa la spectacolul organizat de Ansamblul Artistic Folcloric Profesionist „Doina Gorjului”. „Nu se implică fonduri de la bugetul local, dar o parte din cheltuielile care oricum sunt nesemnificative sunt susţinute de Edilitara. Am invitat opt societăţi care să expună mâncăruri tradiţionale, cu posibilitatea de degustare şi cumpărare, dintre care şapte în Piaţa Mare şi una în Piaţa 9 Mai. Vom avea standuri şi în Piaţa 9 Mai, Piaţa Debarcader şi Târgul de Gross. Ca o facilitate pentru producători şi societăţi comerciale care activează, în ziua respectivă nu vom percepe nicio taxă. Vor exista peste 200 de producători agricoli, persoane fizice dar şi societăţi comerciale numai în Piaţa Centrală. Toţi vor primi masă unde să îşi desfăşoare activitatea de vânzare”, a mai spus directorul SC Edilitara Public SA, Alexandru Zaharia.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here