Ziua Poliţiei, sărbătorită la şcolile din municipiu

152

ziua politiei la scoli 1Pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Poliţiei Române, care este vineri, poliţiştii gorjeni au organizat săptămâna aceasta o serie de manifestări. Ieri, o echipă complexă a Poliţiei municipiului, a mers la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” şi la Liceul cu Program Sportiv pentru a la prezenta elevilor partea tehnică din dotarea poliţiei.

Pentru a marca împlinirea a 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române, Poliţia din Gorj, a derulat săptămâna aceasta o serie de manifestări pentru elevii din judeţ. Ieri, au avut parte de multe surprize plăcute, elevii din Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” şi cei de la Liceul cu Program Sportiv. Copiii s-au simţit foarte bine în compania poliţiştilor, iar pentru unii dintre ei, această zi a fost decisivă pentru viitorul lor, mulţi dintre ei, mai ales băieţii, spunând că vor să se facă şi ei poliţişti. „Ce bine că au venit şi la şcoala noastră. Ne-au lăsat în maşina lor, eu am intrat în toate trei. Ne-au spus cum să circulăm, cum să ne comportăm în societate. O să mă fac şi eu poliţist”, a spus un elev de la Şcoala „Constantin Săvoiu”.

Cei mai fericiţi au fost elevii

Imediat după ce s-a sunat de pauză, copiii au înconjurat maşinile poliţiei, pe poliţiştii şi pe jurnaliştii prezenţi la eveniment. Au fost foarte curioşi, au pus întrebări şi au făcut poze în maşinile din dotarea poliţiei. Un punct forte al prezentării au fost elementele tehnice din dotarea cadru a Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Gorj. Elevilor le-au fost prezentate trusa de microscoape, trusa sursă de iluminare rece, un aparat pentru evidenţierea urmelor de paşi şi chiar trusa pentru luarea amprentelor. „Pentru a marca ziua de 25 Martie, Ziua Poliţiei Române, astăzi (n.r. joi) am organizat două întâlniri cu elevii, una la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” şi cealaltă la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu. Le-am prezentat tehnica din dotarea poliţiei, autoturismele de serviciu, autospeciala de criminalistică, trusa de criminalistică, instrumentele din dotarea organelor de poliţie şi de asemenea un autoturism de la Poliţia Rutieră. Elevii au fost impresionaţi şi receptivi la activităţile derulate. Ne bucurăm că nu s-au simţit stingheriţi faţă de poliţişti, chiar au intrat în număr foarte mare în maşinile Poliţiei, au fost curioşi”, a declarat Dan Adrian, subinspector din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Pentru elevii prezenţi la eveniment au fost organizate concursuri de desene pe asfalt, care au avut ca tematică Poliţia şi un concurs de scurte povestioare pe teme rutiere. Copiilor le-au fost înmânate pliante cu caracter preventiv precum şi diplome de participare.

Poliţişti pentru câteva minute

Doi dintre elevii Şcolii Generale, au avut ocazia să fie pentru câteva momente în locul poliţiştilor rutieri. Aceştia au dirijat pentru puţin timp circulaţia pe strada Popa Şapcă. „A fost organizată o patrulă de circulaţie rutieră formată din elevii de la această şcoală şi agenţii de poliţie rutieră, pentru a le arăta regulile elementare de deplasare pe drumurile publice”, a mai declarat Dan Adrian. „Ne-au învăţat să nu alergăm pe trecerea de pietoni, să dăm prioritate, a fost frumos să oprească maşinile la îndemnul meu”, a spus unul dintre micii „poliţişti”.

Ziua Porţilor Deschise

Vineri, de Ziua Poliţiei Române, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise la sediul Inspectoratului de Poliţei Judeţean (I.P.J) Gorj şi la sediul subunităţilor de poliţie. La acest eveniment sunt aşteptaţi peste 300 de copii. Poliţiştii au organizat pentru cei prezenţi mai multe evenimente. „Pentru Ziua Porţilor Deschise, va fi prezentat tehnicul din dotarea Poliţiei, autoturismele din serviciu, vor fi organizate câteva exerciţii cu câinii din dotarea Compartimentului Canin al I.P.J. Gorj, echipele mixte, formate din poliţist conductor şi câine, vor fi organizate câteva demonstraţii date de lucrătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă”, a mai declarat Dan Adrian, subinspector din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Toţi cei care doresc să vină, sunt aşteptaţi la sediul Poliţiei din Târgu-Jiu.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here