Ziua Poliției Române, marcată în Gorj

179

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj organizează săptămâna aceasta mai multe activități pentru a marca Ziua Poliției Române.

Pe tot parcursul acestei săptămâni polițiștii organizează ”Caravana prevenirii criminalității”, constând în prezentarea tehnicii din dotarea Poliţiei Române la unităţile de învăţământ (o autospecială SAS, o autospecială laborator criminalistic, două autospeciale şi o motocicletă poliţie rutieră), distribuire pliante şi materiale promoţionale cu caracter informativ – preventiv. Ieri, aceasta s-a desfășurat pe traseul Rovinari – Negomir, astăzi va merge pe traseul Scoarţa – Albeni – Prigoria – Târgu Cărbuneşti, iar joi caravana se va deplasa pe traseul Novaci – Polovragi – Baia de Fier. Tot joi, începând cu ora 11:00, în incinta Teatrului „Elvira Godeanu”, general în rezervă Codiţă Constantin va realiza o expunere – „Hrisov cinstire”, urmată de înmânare înscrisuri de onoare, diplome, acordare premiile Revistei „Civica” și vizionarea a două filme documentare „Constantin Brâncuşi”.
Vineri, între orele 10.00 – 14.00, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, va fi organizată o prezentare a tehnicii din dotarea Poliţiei Române și vor fi distribuite pliante şi materiale promoţionale cu caracter informativ – preventiv, pentru promovarea imaginii Poliţiei Române şi informarea cetăţenilor privind istoricul Poliţiei Române.
De asemenea, vor fi organizate demonstraţii de dresaj canin cu câinii de urmă şi de însoţire ai I.P.J.Gorj, dar și o expoziție cu lucrări de pictură realizate în cadrul Salonului „Arte mici” Motru.

Activități și la nivelul subunităților
Activități dedicate Zilei Poliției Române vor fi organizate și la nivelul subunităților IPJ Gorj. În general este vorba de ”Zile ale porților deschise”, prezentări şi informări a elevilor şi cadrelor didactice, prezentări de tehnică și distribuirea de pliante cu informaţii şi recomandări preventive.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here