Ziua Naţională, la Târgu-Jiu! 2.100 de porţii de fasole cu cârnaţi şi distincţii pentru 15 târgujieni

218

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, ca în fiecare an, cu fast în oraşul lui Brâncuşi. Autorităţile municipale au pregătit o serie de manifestări şi acţiuni, iar seara va culmina cu concerte, aprinderea iluminatului ornamental de sărbători şi acordarea de însemne de recunoştinţă pentru târgujieni din afara sferei politice ori administraţiei publice locale.

Ca şi în anii trecuţi, manifestările de Ziua Naţională a României vor debuta la Târgu-Jiu cu alocuţiunile autorităţilor locale şi judeţene din Piaţa Prefecturii, cu începere de la ora 10.00. O oră mai târziu, la Restaurantul “Brâncuşi”, Primăria Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS), va oferi porţii de mâncare tradiţionale, respectiv fasole cu cârnaţi, murături şi vin fiert, în acest sens fiind pregătite circa 2.100 de porţii. Potrivit Elenei Creţan, directorul executiv al DPPS Târgu-Jiu, pentru masa tradiţională, din bugetul local s-a alocat suma de 28.000 de lei. Acestor bani li se mai adaugă alţi 9.000 de lei care se vor cheltui pentru deplasarea a 200 de pensionari din Târgu-Jiu la manifestările prilejuite de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Korsar şi Vunk concertează pentru târgujieni
Odată cu lăsarea serii, mai precis de la ora 17.00, trupa locală Korsar va susţine un concert pe scena ce va fi amplasată în Piaţa Prefecturii. Programată pentru ora 18.00, aprinderea iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, va fi precedată de intonarea imnului de stat al României de către tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe. Municipalitatea a pregătit pentru târgujienii prezenţi şi aproximativ 1.200 de brăţări fluorescente în culorile drapelului ţării.
De la ora 18.15, pe scenă va urca trupa Vunk, iar ulterior acestui concert, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, Primăria Târgu-Jiu va organiza pentru prima dată evenimentul “Gala Recunoştinţei Comunităţii”, în cadrul căreia tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe vor susţine un concert. De asemenea, maxim 15 persoane care sunt din afara sferei politice şi care nu lucrează în administraţie, însă şi-au adus un aport în promovarea oraşului lui Brâncuşi, fiind apreciaţi de cetăţeni, vor fi premiaţi. Acestora li se vor oferi plachete, diplome de recunoştinţă din partea Primăriei Târgu-Jiu. Conform viceprimarului Adrian Tudor, pentru evenimentele organizate în seara zilei de 1 Decembrie, municipalitatea a pus la bătaie suma de 38.000 de lei, în aceşti bani intrând inclusiv onorariile artiştilor, transportul şi cazarea acestora, executarea diplomelor acordate, amenajarea scenei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here