Ziua Naţională Fără Tutun, marcată la Târgu-Jiu

130

tutunÎn perioada 18 noiembrie – 30 noiembrie 2011, se va desfăşura Campania de celebrare a Zilei naţionale fără tutun, cu sloganul “Spune da Vieţii! Spune Nu tutunului!”. Pentru această campanie sunt pregătite diverse activităţi, care urmează a fi desfăşurată de specialiştii implicaţi.

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiilor producătoare de tutun, demersurile forurilor internaţionale privind lupta împotriva bolilor asociate consumului de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.

Obiectivele generale ale campaniei din acest an sunt: informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun.

Promotorii campaniei sunt: Ministerul Sănătăţii, INSP, CNEPSS şi CRSP Iaşi. Parteneri în realizarea campaniei: Direcţia de Sănătate Publică Gorj, C.E.P.C.A, C.J.R.A.E, Organizaţii non-guvernamentale, cabinete ale medicilor de familie, Inspectoratul şcolar, mass-media scrisă şi audio-vizuală.

Activităţi propuse pentru a fi derulate pe parcursul campaniei sunt: afişarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive, întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here