Ziua Națională a Portului Tradițional, sărbătorită la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu

1352

În fiecare an, în a doua duminică din luna mai, sărbătorim Ziua Națională a Portului Tradițional. Portul tradițional reprezintă, alături de limbă, tradiții și obiceiuri, zestrea noastră de la străbuni, o dovadă a identității naționale.  El s-a născut și a evoluat odată cu românul, fiindu-i alături în toate momentele importante ale vieții, atât în clipele de bucurie și de sărbătoare, cât și în cele de durere și de grele încercări.

Legătura cu glia strămoșească, cu identitatea noastră ca popor o menținem doar păstrând vii tradițiile populare, portul strămoșesc, cântecul și dansul popular, în definitiv comorile inestimabile care ne definesc ca popor făcându-ne unici, statornici și nemuritori.

Fidelă acestor principii, dar și din dorința de a cultiva în rândul elevilor atașamentul și respectul pentru valorile moștenite de la strămoși, Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu a organizat, vineri, 7 mai, diverse activități dedicate Zilei Naționale a Portului Tradițional.

Atât elevii, cât și cadrele didactice au purtat, cu mândrie, în această zi, costumul popular. Elevilor li s-au prezentat aspecte legate de originea, semnificația și componența costumului popular, iar sub îndrumarea cadrelor didactice au confecționat diverse obiecte cu specific tradițional.

Nădăjduim că am reușit să mai sădim în sufletul elevilor noștri încă un sâmbure de prețuire, respect și mândrie față de valorile naționale.

Director adjunct,
prof. Liliana Călugăru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here