Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc

353
Dinner

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc va fi serbată în prima duminică a lunii octombrie. Autoritățile publice centrale, locale sau alte instituții ale statului pot organiza manifestări cu caracter social sau științific, în scopul de a aprecia și promova obiceiurile și produsele culinare tradiționale. „Bucătăria tradițională românească este rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Ea este diversă, cuprinde nenumărate obiceiuri și tradiții culinare, mâncăruri specifice, împreună cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu tradiții ale altor popoare cu care poporul român a intrat în contact de-a lungul istoriei”, se arată în expunerea de motive.
Proiectul a fost adoptat cu 251 de voturi de către Camera Deputaților, for decizional în acest caz.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here