Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, marcată la Târgu-Jiu

305
A Mayo Clinic-led study found that protective mastectomies that preserve the nipple and surrounding skin prevent breast cancer as effectively as more invasive surgeries for those with BRCA. (Fotolia)

Asociația Română de Oncologie “Sfânta Ana” în parteneriat cu Primăria Municipiului Tg-Jiu găzduiește evenimentul organizat de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, eveniment ce marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului – 4 Februarie. Cu această ocazie, vineri, 3 Februarie 2017, ora 11.00, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, la Conferința “Planul național de oncologie”- Prioritate în strategia sistemului de sănătate din România.

Întâlnirea de vineri are drept scop abordarea unor teme actuale de screening în cancer, raportate la numărul mare al deceselor prin cancer în România, identificarea de soluții şi direcţii prioritare pentru inițierea și îmbunătățirea programelor naționale de screening, diagnostic, tratament și paleație. Marcarea Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului va continua cu o acțiune de distribuire de materiale informative pentru prevenția și depistarea precoce a cancerului la Shopping City Târgu Jiu în intervalul orar 13.00 – 17.00, acțiune desfășurată de voluntarii Asociației „Dorna Tismana”. Între orele 18.00 – 19.00, persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate, familiile, prietenii lor, dar și cei care au nevoie sau doresc informații, sunt așteptați în foaierul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” pentru a fi sprijiniți și îndrumați de reprezentanții Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana”, de specialiștii săi, precum și de bolnavii înscriși în asociație.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here