Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale sărbătorită la Târgu-Jiu

301

Ziua Mondiala a Sănătăţii Mintale s-a marcat, pe data de 10 octombrie, şi la nivelul municipiului Târgu-Jiu. De organizare s-au ocupat reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Gazda evenimentului a fost Asociaţia Vasiliada.

Ediţia din 2013 a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale şi-a propus să încurajeze guvernele şi organizaţiile din întreaga lume, să abordeze problemele de sănătate mintală cu care se confruntă persoanele în vârstă din cadrul comunităţilor şi să ofere serviciile necesare acestei categorii de persoane.

ZMSM, în Gorj
La nivelul judeţului nostru, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale s-a marcat datorită reprezentanţilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Parteneri ai evenimentului au fost membrii Echipei Intersectoriale Locale de la nivel judeţean: Prefectura Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Gorj, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Asociaţia Inimi de Gorjeni, Grădiniţa „Roza Venerini”, Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială Gorj.
Gazda manifestării a fost Asociaţia Vasiliada. Evenimentul a constat în colectarea de rechizite şcolare, cărţi şi jocuri, care ulterior au fost donate Asociaţiei Vasiliada şi copiilor care sunt beneficiari ai Centrului de Zi din cadrul aceleiaşi Asociaţii. Sponsor a fost Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială Gorj. Obiectele au fost donate de următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Gimnazială Sfântul Nicolae, Şcoala Gimnazială nr.1 Bumbeşti-Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Stabilită în 1992 de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (WFMH), această Zi reprezintă singura campanie mondială de conştientizare şi educare publică, o oportunitate de a comunica cu publicul larg despre problemele de sănătate mintală.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here