Ziua Minerului, în acest an, în două locații pe raza comunelor Câlnic și Drăguțești

647

Primăria Comunei Câlnic şi Sindicatul “Lignitul” Oltenia organizează în zilele de 19 şi 20 August 2017 “Ziua Minerului” în zăvoiul din satul Pieptani, mai exact în locaţia “La Gorunul din Pieptani”, lângă Cariera Tismana II. Accesul la locul de desfășurare a manifestării se face din Drumul Naţional Târgu-Jiu -Motru, primul drum de acces în stânga după podul peste apa Tismana în sensul de mers spre Motru. Aici sunt așteptați minerii din zona Jilț și Tismana.

Primăria comunei Drăguţeşti, Sindicatul “Lignitul” Oltenia şi Sindicatul “Viitorul Nostru Minier” Pinoasa, organizează, în același timp, în zilele de 19 şi 20 August 2017 “Ziua Minerului” în locaţia “Pădurea Cîrbești”, din Drăguțești. Aici sunt așteptați minerii de la carierele Rovinari, Pinoasa și Roșia.

Terasele cu mici şi bere, precum şi parcul de distracţii nu vor lipsi din peisaj, în ambele locații, anunță organizatorii, care subliniază că vor fi și manifestaţii sportive şi culturale pentru doritori.

“Noi continuăm să sărbătorim Ziua Minerului, pe care mulţi au uitat-o şi nu vor să- si mai aducă aminte de ea, inclusiv liderii de sindicat, care au șters din calendarul lor această zi importantă.

Ziua Minerului are o încărcătură specială pentru fiecare dintre cetăţenii Olteniei. Este ziua când conştientizăm, mai mult ca oricând, eroismul celor pentru care munca în carierele şi adâncurile pământului a devenit destin şi tradiţie. Cu acest prilej, se cuvine să omagiem minerul de ieri, de astăzi şi mai ales, pe cel de mâine, asigurându-ne astfel că vom pune umărul la asigurarea continuităţii unei tradiţii unice, mineritul. De altfel, minerii sunt tot mai puţini de la an la an în judeţul Gorj, iar salariaţilor din minerit nu le mai rămâne decât să se gândească cu nostalgie la această zi. Minerii sunt de părere că în curând ziua va fi una simbolică, perspectivele mineritului fiind tot mai sumbre de la an la an”, a declarat Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia.

“Politicienii, indiferent de cei care s-au succendat în fruntea mineritului gorjean, nu au oprit împuţinarea ortacilor, dar i-au folosit în campaniile electorale. Dezamăgirea este intensă în rândul salariaţilor din minerit care trăiesc cu teama zilei de mâine. Zonele cu mineri, Motru, Mătăsari au devenit unele sărace, asta deşi în perioada de vârf a mineritului erau cele mai bogate, puterea financiară a minerilor fiind recunoscută la nivelul judeţului. Activitatea minieră cunoaşte un trend descendent, uneori accelerat de neputinţa şi indolenţa politicienilor”, a spus și liderul Ion Dumitru, de la Sindicatul Viitorul Nostru Minier Pinoasa. Organizatorii invită agenţii economici din judeţul Gorj şi din alte judeţe să partice la aceste importante evenimente, Primăriile Câlnic şi Drăguţeşti asigură condiţiile necesare desfăşurării unui comerţ civilizat şi în condiţii de siguranţă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here