Ziua internaţională a salvatorilor de pe pârtiile de schi

739

Pe 10 februarie este Ziua internaţională a salvatorilor de pe pârtiile de schi.

În sezonul de iarnă 2022 – 2023, salvamontiştii români au intervenit la peste 4.000 de cazuri produse doar pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, iar de la începutul acestei ierni au intervenit la peste 1.500 de cazuri, anunță Salvamont România.

„Aceste cifre mai mult decât îngrijorătoare ne determină să tragem un permanent semnal de alarmă şi să vă invităm la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane. (…) Dacă apreciaţi activitatea Salvamont România, fiţi alături de noi în campania de reducere a accidentelor montane şi, măcar în acest weekend, lăsaţi-ne să îngheţăm şi să tremurăm degeaba cele 8 – 10 ore de patrulare pe pârtiile de schi, făceţi-ne să ne simţim inutili şi să vedem şi cum e o zi în care să nu vedem oameni trişti şi plini de durere”, a transmis Salvamont România, pe pagina oficială de Facebook.

Salvamont România este singura structură de salvare montană din ţara noastră membră de gradul A, cel mai înalt, în cele trei mari comitete de salvare montană: CISA – Comitetul Internaţional de Salvare Alpină, FIPS – Federaţia Internaţională a Salvatorilor pe Pârtiile de Schi şi IEDO – Organizaţia Internaţională de Salvare cu drone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here