Ziua Internaţională a Femeii, marcată la Centrul „Christian”

202

Asociaţia Persoanelor cu Handicap Oltenia, prin Centrul de Zi ,,Christian”,  a organizat un eveniment ce şi-a propus să marcheze ziua de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii. Acţiunea s-a desfăşurat miercuri, 5 martie 2014, orele: 16:30 – 17:30, în incinta Centrului de Zi ,,Christian”  din strada Mioriţei.

Evenimentul spectacol organizat de Asociaţia Persoanelor cu Handicap Oltenia şi Centrul de Zi „Christian” a inserat în programul său, momente alternative de poezie, cântec şi poveşti dedicate începutului primăverii şi Zilei Mamei; acestea au fost susţinute de tinerii beneficiari ai  Centrului de zi „Christian”, cât şi de invitaţii la acest spectacol, precum:  copiii de la Grădiniţa „Samariteanul” din Târgu-Jiu,  prof. Iulia Dumitrescu de la Liceului de Muzică şi Artă şi instrumentistul Aurel Cercelaru din Târgu-Jiu.

„Ziua Mamei”, sărbătorită de beneficiarii de la „Christian”
Potrivit conducerii Centrului de Zi „Christian”, scopul acţiunii este acela „de a oferi tinerilor  cu dizabilităţi prilejul de a-şi dezvolta  abilităţile şi potenţialul artistic gândindu-ne astfel că acest început de martie este momentul propice de a-şi comunica trăirile pozitive vis-à-vis de persoana care le-a dat naştere şi i-a susţinut interesele cu cel mai desăvârşit devotament”.  În acelaşi timp colectivul Centrului “Christian” merge pe premisa că lăsându-le spaţiul pentru a se manifesta artistic într-un mod activ, este ceva eliberator al tensiunii negative acumulate de-a lungul timpului, iar nivelul stimei de sine şi percepţia asupra propriei persoane se îmbunătăţeşte astfel. Spectacolul organizat la Centrul „Christian” reuneşte oameni în acelaşi loc, creează legături şi este ca şi o provocare privind stereotipiile şi discriminarea ce este menţinută de societate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here