Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită de UCB

387

În data de 23.04.2015, cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a pregătit două evenimente. Primul a constat în organizarea celei de-a treia ediţii a forumului educaţional MAGISTER, iar cel de-al doilea în realizarea unui lanţ uman în jurul Rectoratului.

Forumul educaţional MAGISTER a fost organizat de către UCB în colaborare cu Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar Județean Gorj și s-a desfășurat în Amfiteatrul A 016 al Facultății de Inginerie (Calea Eroilor, nr.30), în data de 23 aprilie, începând cu ora 14.00. Au fost invitați să participe profesori de limba şi literatura română, matematică și limba engleză din județul Gorj, alături de reprezentanții instituțiilor organizatoare.
ziua cartii UCBÎn același cadru, în holul Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu (Calea Eroilor, nr. 30), a fost organizată şi o expoziție de carte a Editurii Niculescu şi a Oxford University Press, editura celebrei Universităţii Oxford din Marea Britanie, veche de peste jumătate de mileniu.

Lanţ uman la Rectorat
Cel de-al doilea eveniment organizat de UCB cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii s-a desfășurat tot pe 23 aprilie, începând cu ora 19.00. Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a realizat un „lanț uman” în jurul sediului Rectoratului (Calea Eroilor, nr. 30). Prin această acţiune s-a dorit promovarea cărții și a lecturii.
Iubitorii de carte ai Universității, cadre didactice și studenți au stat alături pentru a marca importanța cărților în dezvoltarea personală, dar, mai ales, în pregătirea și perfecționarea tinerilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here