Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii în Târgu-Jiu

354

Poza grupÎncepând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret. Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Secţia pentru copii , din Tg-Jiu a sărbătorit acest eveniment printr-o activitate desfăşurată în cadrul parteneriatului “Minunata lume a cărţilor” încheiat cu Şcoala Generală “Ecaterina Teodoroiu”, director Dondera Maria.

Elevii clasei a IV-a B , îndrumaţi de doamna învăţătoare Făgaşi Ioana, au intrat în universul poveştilor prin intermediul personajelor îndrăgite ale lui Ion Creangă. Aceştia şi-au bucurat auditoriul, impresionându-l cu o scenetă artistică inspirată din “Amintiri din copilărie”. Cum scopul acestei zile este de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor şi tinerilor către lectură, doamnele bibliotecare de la Secţia pentru copii au pregătit un concurs cu întrebări din literatura română şi universală pentru copii.

Cultivarea limbii reprezintă obiectivul esenţial în formarea copiilor cu o cultură comunicaţională şi literară de bază, capabili să înţeleagă lumea în care trăiesc şi să o transforme, să se cunoască pe sine, să recepteze şi să transmită mesaje, exprimându-şi gândurile şi sentimentele într-un limbaj, bogat, nuanţat şi corect din punct de vedere gramatical.

Învăţător Făgaşi Ioana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here