Ziua Internațională a Bolilor Rare, sărbătorită de DSP Gorj

494

Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, medicii de familie din judeţul Gorj, autorităţile publice locale din judeţ prin reţeaua de asistenţă medicală comunitară, celebrează în data de 28 februarie 2017, Ziua Internațională a Bolilor Rare şi organizează Campania cu sloganul: „IMPLICAREA PACIENTULUI: CERCETARE”.

Potrivit reprezentanților DSP Gorj, tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Bolilor Rare – Cercetarea în domeniul bolilor rare este crucială, deoarece oferă pacientului răspunsurile și soluțiile de care are nevoie, fie că este vorba de tratamente sau de îmbunătățirea îngrijirii.
La 28 februarie 2017, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare. Anul 2017 marchează cel de-al zecelea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare. “Cât privește obiectivele campaniei, putem spune că la 28 februarie 2017, a zecea ediție a Zilei Bolilor Rare mii de oameni din întreaga lume se reunesc pentru a pleda pentru mai multe cercetări privind bolile rare. De-a lungul ultimelor decenii, fondurile dedicate cercetării de boli rare au crescut, dar se dorește o creștere și mai mare a fondurilor pentru cercetare. Prin urmare, Ziua Bolilor Rare 2017 este o oportunitate de a face apel la cercetători, universități, studenți, companii, factorii de decizie politică şi medici de a face mai multe cercetări şi pentru a conștientiza importanța cercetării pentru comunitatea de boli rare”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Potrivit aceleiași surse, pacienții cu boli rare și familiile, organizațiile de pacienți, politicieni, îngrijitori, personalul medical, cercetătorii și industria se vor alătura pentru a crește gradul de conștientizare a bolilor rare prin mii de evenimente din întreaga lume.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here