Ziua înmormântării

403

Zi tristă azi la Rovinari, unde cei șase frățiori cu vârste cuprinse între șase luni și șapte ani vor fi conduși pe ultimul drum, în oraș fiind declarată zi de doliu de către primarul Dorin Filip. Edilul spune că a luat o asemenea decizie pentru că situația o impune, niciodată până acum pe raza orașului, dar și a județului, nefiind cunoscut vreun caz similar, în care șase copii să dispară dintr-o dată alături de părintele lor. Autoritățile locale, alături de Complexul Energetic Oltenia, s-au implicat ieri și în organizarea înhumării celor șapte trupuri neînsuflețite, copilașii și tatăl lor fiind ridicați ieri la prânz de la Serviciul de Medicină Legală Gorj și duși la Rovinari.
Mama celor șase micuți a ajuns și ea în cursul nopții de luni spre marți la Rovinari, după ce a plecat din Italia spre casă cu primul zbor pe care a putut să îl ia, femeii nevenindu-i să creadă o asemenea veste. Ea a rezistat ieri cu greu la căpătâiul soțului său și al copilașilor, întrebându-se mereu de ce s-a întâmplat o asemenea nenorocire. Mama sa, bunica celor mici, nu a mai apucat să intre în Catedrala Ortodoxă din oraș, femeii făcându-i-se rău chiar la scurt timp după ce coșciugele cu trupurile neînsuflețite au fost aduse de la Târgu Jiu și depuse aici. Rudele au fost nevoite să cheme o ambulanță pentru a-i acorda acesteia primul ajutor, femeia fiind transportată la spitalul din localitate, ea având puseuri de tensiune încă de când a aflat despre producerea tragediei.
La biserică oamenii au venit ieri cu sutele pentru a fi alături de mama îndoliată, mulți dintre cei care au venit să aprindă o lumânare spunând că nu l-au cunoscut personal pe Cosmin Bumbu, dar au auzit despre moartea sa și a copiilor săi. “E tristețe multă pentru că vorbim despre niște copii care de abia începeau să descopere lumea. Niște îngerași, cât erau de frumoși. Păcat că tatăl lor nu a fost atât de atent la cum a montat centrala termică sau ce a făcut pe acolo pe la rețeaua de gaze. Era vorba totuși de gaze, nu de curent sau apă, gazele fiind cel mai mare pericol dintr-o casă. Dumnezeu să îi ierte”, a spus o bătrână venită la biserică pentru a aprinde o lumânare. Oamenii au participat în număr mare și la slujba pe care doi preoți din oraș au ținut-o la Catedrală, la înmormântarea de azi fiind așteptați sute de participanți, localnicii spunând că doresc să fie alături de mama aflată în mare suferință.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here