Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, marcată la Gorj

217

În fiecare an, pe data de 12 martie, este sărbătorită Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, zi care practic marchează înfiinţarea acesteia ca şi instituţie. În vederea celebrării zilei, Comisariatul Judeţean Gorj al Gărzii Naţionale de Mediu va desfăşura, astăzi, o serie de activităţi social-educative menite să îmbunătăţească gradul de conştientizare publică asupra importanţei protecţiei mediului înconjurător. Astfel, de la orele 10.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, se va încheia un acord de parteneriat între această instituţie şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj, cu privire la demararea unei campanii de colectare selectivă a deşeurilor, în instituţiile de învăţământ de pe raza judeţului nostru. Campania de colectare selectivă a deşeurilor în şcoli se va desfăşura până la data de 5 mai, de Ziua Mediului, când se vor premia instituţiile de învăţământ care au colectat cele mai mari cantităţi de deşeuri.
Tot astăzi, în sala de şedinţe a Sucursalei Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, va avea loc un seminar-dezbatere organizat în parteneriat cu CEO, având ca temă “Mineritul modern din România, Protecţia Mediului, în context european”. La acesta vor participa responsabili din cadrul CEO, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi administraţiei publice.
Prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007, s-a stabilit ca pe data de 12 martie în fiecare an, să se sărbătorească Ziua Gărzii Naţionale de Mediu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here