Ziua Educației, sărbătorită de UCB printr-un simpozion

250

Facultatea de Științe ale Educației și Management Public din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, Simpozionul „Educaţia şi cetăţenia europeană”. Rolul educatorului și al educației a fost pus în valoare în prezentările profesorilor universitari Sorin Purec, Amelia Boncea și Sorin Vîrtop.

Pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, zi care a fost marcată și de Facultatea de Științe ale Educației și Management Public din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Cu această ocazie, a fost organizat Simpozionul „Educaţia şi cetăţenia europeană”.
Dezbaterile care au avut loc au subliniat faptul că prin educaţie omul își dezvoltă personalitatea, devine cetățean și își asumă roluri în societate în temeiul valorilor fundamentale: respectul, egalitatea, dreptatea, pacea etc.
Începând din anul 1994, la recomandarea UNESCO, 5 octombrie a devenit Ziua Mondială a Educației pentru a evidenţia importanța dascălului și a rolului educației în societatea contemporană.
Evenimentul s-a desfășurat la sediul Facultății de Științe ale Educației și Management Public din strada Griviței, nr. 1, reunind numeroase cadre didactice și studenți ai Universităţii. Rolul educatorului și al educației a fost pus în valoare în prezentările profesorilor universitari Sorin Purec, Amelia Boncea și Sorin Vîrtop.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here