Ziua Copilului, încărcată de acţiuni la Târgu-Jiu

136

1 iuniePrimăria Municipiului Târgu-Jiu organizează şi în acest an un program special cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ce va avea loc săptămâna viitoare pe 1 iunie.

Potrivit Elenei Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu, manifestările specifice vor începe chiar cu o zi înainte când în şcolile şi grădiniţele din municipiu se vor ţine o serie de spectacole dedicate acestei zile. De asemenea, programul de 1 Iunie, debutează miercuri, chiar de la orele dimineţii cu întrunirea Consiliului Local al Copiilor, compus din preşedinţii Consiliilor Elevilor din fiecare şcoală. „Vor avea loc şi o serie de audienţe speciale pentru copii acordate de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, direct la sediul instituţiei noastre. Aşteptăm ca elevii să vină cu propuneri ca şi în anii trecuţi, pe care multe le-am materializat, iar la altele încă lucrăm spre a le pune în practică”, a declarat Elena Ungureanu. De la orele 10:00, în parcarea unui hypermarket din municipiu va avea loc un concurs de desene pe asfalt, care se va solda cu premii oferite de sponsori pentru un număr de 100 de copii participanţi. Tot de la aceeaşi oră, în Parcul Central se vor desfăşura concursuri de biciclete şi triciclete, iar Şcoala Populară de Artă şi Palatul Copiilor vor oferi programe speciale pentru cei mici, printre care şi un teatru de păpuşi, cu începere de la orele 10:30.

Copiii anti-alcool

Tot miercuri, va avea loc marşul anti-alcool al elevilor. “Aceasta este o acţiune la care vor fi antrenate mai multe şcoli. Se va pleca de la sediul instituţiei de învăţământ, iar punctul final va fi în Parcul Central. Atât spectatorii, cât şi participanţii vor primi dulciuri şi suc”, a precizat secretarul Primăriei Târgu-Jiu. De la orele 18:00, în Piaţa Prefecturii va avea loc o demonstraţie cu tehnică şi echipamente, la care vor participa reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Salvamontului. Aceasta va fi urmată de spectacolul de magie susţinut de trupa Katharsis “Clovnul adormit”, un spectacol popular oferit de Şcoala Populară de Artă, iar seara se va încheia cu un bal mascat, o tombolă cu premii şi discotecă în aer liber în amfiteatrul din zona centrală. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, din bugetul local s-a alocat suma de doar 3.000 de lei pentru susţinerea acţiunilor, autorităţile apelând mai mult la sponsori.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here