Ziua cea mai grea pentru Avram Iancu

264

La aproape o săptămână de când a pornit în peripeția sa pe Dunăre pentru a străbate fluviul de la izvoare până la vărsare, bibliotecarul Avram Iancu a avut parte și de prima zi mai grea, în care a trebuit să abandoneze pur și simplu programul pe care și-l stabilise. În apropierea orașului german Ulm, sportivul din Valea Jiului a ieșit din apă întrucât aceasta era extrem de rece. Iancu a simțit cum îngheață, la propriu, lucru pe care l-a anticipat încă de când a plecat din Petroșani, el spunând atunci că primele săptămâni vor fi cele mai dificile nu neapărat din cauza distanței pe care trebuie să o parcurgă, ci pentru că în fluviu se varsă afluenți reci, proveniți din zonele montane pe care Dunărea le străbate.
“Azi a fost cea mai cumplită zi de până acum: apa foarte rece, fără pic de soare. Pragurile de prundiș care făceau ca apa să fie de doar 15 cm, mă obligau să mă ridic în picioare. Vântul suflă cu putere din spate pe pielea udă. Nu vă pot descrie simțirea. Pot doar să vă zic că după 24 de km parcurși am fost răpus de hipotermie. Tremuram din toate încheieturile, iar tendoanele din zona inghinală mă dureau cumplit datorită contracțiilor involuntare ale organismului în încercarea de a se apăra. Și cum am experiențe hipotermice, știam că din acea stare e imposibil să ies. Atunci am decis să încetez cursa pentru această zi. Am oprit într-un loc nepotrivit. M-am îmbrăcat rapid și am căutat minimul de căldură degajată de linia ferată. Acum sunt în siguranță. Prognoza meteo nu e deloc favorabilă pentru următoarele zile. Sper să găsesc resursele necesare pentru a duce la capăt această tentativă, în premieră, de a străbate întregul curs al Dunării doar în slip. Doamne ajută!”, a scris Iancu pe contul său de Facebook la finalul zilei de duminică.
Avram Iancu a pornit în călătoria sa marțea trecută, el pornind din munții Pădurea Neagră în speranța că va înota în fiecare zi câte 50 de kilometri în așa fel încât în a doua parte a lunii august să ajungă la Sulina. Călătoria sa este inspirată din romanul “Pilotul de pe Dunăre”, scris de Jules Verne, pe contul său de Facebook bibliotecarul având și un inedit concurs pentru copiii care citesc romanul respectiv și urmăresc și parcursul său de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here