Ziua Armatei, omagiată şi la Târgu-Jiu

184

ziua armatei2Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi rostiri de alocuţiuni… Toate acestea au făcut parte din meniul zilei de ieri de la Târgu-Jiu, cu ocazia Zilei Armatei.

Oficialii locali şi cei ai judeţului au participat la manifestările ce au avut loc în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu. Acestora li s-au adăugat şi veterani de război, precum şi membri ai Centrului Militar Gorj, ai Garnizoanei Târgu-Jiu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu”. Militarii români au fost în sărbătoare şi peste tot în ţară au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Armatei.

Astfel, an de an, la data de 25 octombrie, întreaga naţiune sărbătoreşte Ziua Armatei. Aceasta aminteşte de un moment de împlinire naţională, când armata noastră şi-a îndeplinit menirea firească, şi anume, aceea de a menţine în hotarele ei patria care a dobândit-o cu multe lupte şi sânge vărsat de eroii naţionali. De asemenea, la Târgu-Jiu, drapelul naţional a fost arborat la toate sediile instituţiilor militare mai sus menţionate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here