Zilele orașului Turceni! Trei zile de distracție, cai putere și muzică bună

935

Autoritățile din orașul Turceni au organizat la cote înalte zilele localității, în acest an. Pentru manifestările care au îmbrăcat orașul în straie de sărbătoare, s-au pregătit nu numai întreceri sportive și de pescuit, o expoziție de mașini de mare putere ori muzică și voie bună, ci s-au finalizat lucrările la drumul de intrare în localitate, artera fiind extrem de găunoasă din cauza gropilor apărute în ultimii ani în carosabil și cu șanse mici de reabilitare în puțin timp. Cu toate acestea, drumul nou și programul bogat al manifestărilor a atras în Turceni, la final de săptămână, sute de gorjeni.

În programul Zilelelor Orașului Turceni, capete de afiș au fost Anna Lesko, 3 Sud Est, DJ Rynno şi Sylvia, Anda Adam şi Randi, dar și artiști cunoscuți de muzică populară cum a fost Olguța Berbec și Remus Novac. Mai exact, pe parcursul a trei zile, respectiv 20-22 iulie, la Turceni au concertat artişti de primă mână, atât din zona muzicii uşoare, cât şi solişti consacraţi pe piaţa muzicii populare. Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 20 iulie, de la orele 16.00, fiind urmată de inaugurarea unui Târg al meşterilor populari, urmat de un spectacol al Ansamblului Brâuleţul al Casei de Cultură Turceni. Seara a fost apoi una dedicată spectacolelor, debutând cu reprezentaţii ale Ansamblurilor Folclorice Negomir şi Peştişani şi continuând cu recitalurile Elisabetei Vasile şi Annei Lesko. Sute de persoane au fost în centrul orașului atât la concerte, cât și la tarabele cu mici și bere și la spațiile de agrement pentru copii și tineri.

11 mașini de curse și buggy pentru iubitorii de adrenalină
Ziua de sâmbătă, 21 iulie, a fost dedicată competiţiilor sportive, de pescuit, airsoft, unei expoziţii şi parade auto şi moto. 11 mașini de curse din toată țara care participă la campionate naționale de profil au fost astfel expuse în centrul localității Turceni, de Zilele Orașului. Posesorii acestor autoturisme au răspuns afirmativ invitației Primăriei Turceni de a expune aceste mașini și a face o paradă în localitate. Organizatorii expoziției au fost ACR Gorj și ACS Raideri Târgu-Jiu. Parada s-a organizat și duminică. La orele serii, au fost susţinute spectacole de către: Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu” Târgu-Jiu, DJ Rynno şi Sylvia, Anda Adam şi Randi.

Fir întins!
Ultima zi a manifestărilor, respectiv, duminică, 22 iulie, a adus pentru locuitorii din oraşul Turceni o sesiune de fotografii gratuite, o competiţie de pescuit, iar pentru cei mici s-a amenajat o caravană cu personaje de carnaval.  Ediţia din acest an a Zilelor Oraşului Turceni s-a încheiat în seara zilei de 22 iulie cu spectacole incendiare oferite de: Olguţa Berbec şi Remus Novac, Triton şi 3 Sud Est, urmate de un spectaculos foc de artificii.
A.STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here