Zilele orașului Turceni, amânate

1294

Primăria Turceni a decis să nu mai organizeze, la sfârșitul lunii, manifestările de zilele orașului. Anunțul a fost făcut de primarul Cristina Cilibiu.
„Cu toate că anul 2020 ne-a găsit plini de forțe proaspete pentru a face față tuturor provocărilor pe care ni le va scoate în cale, din păcate apariția pandemiei cu Coronavirus ne-a dat planurile peste cap, iar anul acesta Zilele orașului Turceni nu vor mai putea fi organizate. Inițial, am luat în considerare până și organizarea acestor manifestări cu un număr limitat de persoane, respectând măsurile impuse prin lege, și anume cele de distanțare socială și purtarea măștilor de protecție, dar pentru că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este în continuă creștere, ne-am fi aflat într-o situație mult prea riscantă”, a precizat Cilibiu.
Artiști precum Ștefan Bănică Jr., Andreea Bănică, Amna, Lavinia Goste și Marius Zorilă urmau să concerteze la Turceni. „Sunt doar o parte din surprizele pe care le aveam pregătite pentru anul acesta”, a spus primarul Cilibiu, care speră ca manifestările să poată fi organizate în vara lui 2021. „Dat fiind faptul că pentru mine sănătatea dumneavoastră e mai presus de toate, am fost nevoiți să amânăm mult așteptatul și marele nostru eveniment pentru anul viitor, când situația națională sperăm că va intra în cursul firesc al lucrurilor”, a mai spus Cristina Cilibiu.

Cel mai mare târg din Oltenia, anulat
Și alte primării din Gorj au renunțat la aceste manifestări și evenimente care implică un public numeros. Primăria Polovragi a anulat târgul tradițional de Sf. Ilie, cel mai mare din Oltenia, care aduna anual mii de participanți. „În cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență de la nivelul comunei s-a decis ca anul acesta să nu se organizeze târgul de Sf. Ilie de la Polovragi, iar Festivalul Folcloric Nedeia de Sfântul Ilie să se desfășoare online în data de 20 iulie. Pentru a păstra tradiția veche de sute de ani, membrii Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului vor îmbrăca în data de 19 și 20 iulie costume populare, specifice zonei, dar și din alte zone etnografice, și vor merge la Biserica „Sf. Dumitru” din comuna Polovragi, la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Racovița, dar și la Mănăstirea Polovragi, unde vor participa la Sfânta Liturghie alături de membrii comunității. Cei dornici se pot alătura acestei inițiative prin a purta cu mândrie costumul popular în cele două zile, dar și masca de protecție care este necesară și obligatorie”, a transmis primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here