Zilele Municipiului Târgu-Jiu, distracţie de 600 de milioane de lei

153

amplasamente facuta de mineSăptămâna viitoare, la Târgu-Jiu debutează cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Municipiului. Acţiunea va începe de miercuri şi se va încheia duminică, 22 mai, cu un impresionant foc de artificii.

Cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu începe miercuri, 18 mai. Programul propus de autorităţile locale este unul divers, care va îmbina acţiunile culturale, cu cele artistice şi de divertisment. Astfel, miercuri va avea loc deschiderea celei de-a III-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de meşteri din judeţul Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea. În aceeaşi zi, în zona Victoria-centru va avea loc expoziţia foto-documentară „Plimbare prin Târgu-Jiul de altădată, str. Victoria şi str. Tudor Vladimirescu”. La Galeriile Municipale de Artă va avea loc vernisajul expoziţiei de grup UAPR Gorj, intitulat „Transparenţa florilor”. Seara, de la orele 19:00, la amfiteatrul din zona centrală, copiii sunt aşteptaţi la premiera spectacolului „Povestea celor trei purceluşi”, oferit de Teatrul de Păpuşi „Pinocchio”, urmând ca seara să fie încheiată de un concert oferit de Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”.

Seară de folclor

Joi, 19 mai, consilierii municipali vor participa la o şedinţă festivă, iar Fanfara Armonia va oferi un spectacol în Parcul Central din Târgu-Jiu. De la orele 19:00, iubitorii de folclor, sunt aşteptaţi în Piaţa Prefecturii acolo unde vor avea loc spectacole folclorice oferite de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă, urmat de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi invitaţii săi. Vineri, Sorin Popescu va lansa cartea ”Nostalgii” la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, iar la Muzeul Judeţeam va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi”, ediţia a XXXI-a. De asemenea, seara, de la orele 20:00, se va desfăşura celebra procesiune dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu-Jiu, Sfinţii Constantin şi Elena. În Grădina Publică, seara de vineri va fi încheiată cu muzică clasică, oferită de Grupul de Tenori „Distinto” şi soprana Daniela Vlădescu. Pe 21 mai, ziua va începe cu o slujbă dedicată sărbătorii religioase, iar de la ora 10:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” se va deschide cea de-a IX-a ediţie a Simpozionului Naţional „Petre Brâncuşi”, eveniment ce va fi urmat de o expoziţie de fotografie – document „Troiţe”, de la Muzeul de Artă, realizată de Ana-Daria Ionescu-Haidău. De la orele 17:00, scriitoarea Sorana Georgescu-Gorjan îşi va lansa în Grădina Publică „Aşa grăit-a Brâncuşi”, carte dedicată marelui sculptor gorjean.

Concerte plătite de sponsori

Doi producători, unul de bere şi un altul de băuturi răcoritoare, sunt cei care au sponsorizat ultima zi a ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. Astfel, în seara zilei de duminică, 22 mai, pe Insuliţa de pe Jiu, sunt aşteptaţi mii de târgujieni şi nu numai să participe la trei concerte oferite de trupele Play & Win, Provincialii şi de artista basarabeancă Anna Lesko. La miezul nopţii, Primăria Târgu-Jiu va oferi spectatorilor un impresionant foc de artificii care va dura între 10 şi 12 minute. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, consilierii locali au aprobat suma de 60.000 de lei pentru organizarea ediţiei Zilelor Municipiului. Din această sumă, 15.000 de lei sunt pentru plata concertului oferit de „Doina Gorjului”, 10.000 de lei pentru trupa „Distinto” şi 5.000 de lei pentru focul de artificii. Restul de bani sunt destinaţi pentru organizarea expoziţiilor programate săptămâna viitoare.

Poliţiştii locali, la datorie

Forţele de ordine se vor mobiliza pe tot parcursul săptămânii viitoare pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme, fie a aglomeraţiei, fie pentru fluidizarea traficului rutier. „Forţele de ordine vor fi mobilizate în toate zonele unde se vor desfăşura activităţi specifice, alături de poliţişti şi jandarmi. Vom intensifica patrulele în zona centrală şi pe Insuliţă, acolo unde se vor afla comercianţii. Din partea Poliţiei Locale Târgu-Jiu, o sută de agenţi se vor mobiliza”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here