Zilele comunei Ţânţăreni, sărbătorite cu mare fast

675

_MG_8386A devenit deja o tradiţie ca locuitorii din Ţânţăreni să sărbătorească zilele comunei. Aflată la a treia ediţie, ultima zi de sărbătoare a „Zilelor Comunei Ţânţăreni”, a adunat toată suflarea din localitate.

Primăriţa din Ţânţăreni a ştiut să organizeze evenimente pentru toate vârstele, fie că a fost vorba de muzică populară sau discotecă în aer liber, oamenii din localitate sau distrat până noaptea târziu. De la eveniment nu au lipsit nici preşedintele _MG_8403Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu şi senatorul Toni Greblă. Pentru a treia oară consecutiv, locuitorii din comuna Ţânţăreni sărbătoresc zilele comunei. Manifestările prilejuite cu această ocazie, au început în prima zi de sărbătoare pentru comuna de la graniţa Gorjului, pe 1 iunie, cu un spectacol cu şi pentru copii „Bun găsit copilărie”. A doua zi din cadrul „Zilelor Comunei Tânţăreni”, a coincis cu Ziua Eroilor, când s-a făcut depunere de coroane de flori în cinstea celor căzuţi în război. Tot în cadrul zilelor comunei, pe 12-13 iunie, au avut loc Zilele sportului, când elevii s-au putut întrece în concursuri _MG_8437şcolare. O zi mai târziu a avut loc „Ziua Şcolii Generale Ţânţăreni”, care s-a sărbătorit prin expoziţie de desene şi serbarea de sfârşit de an, unde elevii cu rezultate deosebite la învăţătură au fost premiaţi. Tot în aceeaşi zi, a avut loc şi ziua cadrelor didactice. Pe data de 15 iunie, manifestările au fost în cinstea marelui poet, Mihai Eminescu. Au fost desfăşurate concursuri de creaţie literală, concursuri de recitare, monete literar-muzical, toate având ca element comun pe poetul Eminescu. „Zilele comunei Ţânţăreni au început pe 1 iunie şi ţin până astăzi, (n.r. ieri)19 iunie. În prima zi am început cu manifestări pentru Ziua Copilului, după aceea am continuat cu Ziua Eroilor, întreceri sportive, cu Ziua Şcolii, unde am au avut loc serbările şcolare şi sărbătorirea Zilei Învăţătorului. Am fost alături de ei în toate aceste zile, iar astăzi (n.r. ieri) sărbătoarea se încheie printr-un frumos spectacol la Teatrul de vară din Ţânţăreni. Ziua am început-o de dimineaţă cu nunta de aur, pentru şapte perechi. După masă petrecem cu Doina Gorjului, Niculina Stoican, formaţia Triton, mici, bere, tiribombe şi tot ce înseamnă distracţie. Avem şi un festival de romanţe, dedicat lui Mihai Eminescu, pentru că se ştie că poetul a stat o perioadă la noi, la Floreşti. În memoria lui am ridicat un muzeu, un parc şi în fiecare an, zilele comunei sunt dedicate lui Eminescu, tot ceea ce facem, facem în cintea marelui poet”, a declarat primarul comunei, Maria Vasilescu.

Fântână şi monumet, inaugurate în ultima zi de sărbătoare

Ultima zi de sărbătoare a adunat toţi locuitorii din Ţânţăreni. Ziua a început cu ceremonia nunţii de aur, pentru şapte cupluri care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie. S-a continuat cu inaugurarea şi sfinţirea unei fântâni din satul Floreşti şi a unui monumet din Ţânţăreni. „Am venit la oameni buni” a fost unul dintre cele mai apreciate momente artistice, Doina Gorjului urcând pe scena special amenajată pe stadionul din localitate şi încântând publicul. Maria Loga, Valentin Zamfir, Ileana Lănceanu, Niculina Stoican au fost numele celor mai în vogă artişti care au încântat locuitorii din Ţânţăreni. Spre seară, tinerii din localitate s-au putut bucura de o discotecă în aer liber, iar trupa Triton a fost alături de ei. Seara şi Zilele comunei Ţânţăreni s-a încheiat cu un foc de artificii.

Călinoiu şi Greblă, la Ţânţăreni

Nu au putut lipsi de la eveniment nici preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu şi senatorul Toni Greblă. Aceştia s-au arătat foarte încântaţi de manifestările prilejuite cu această ocazie. „Sigur, la nivelul judeţului Gorj nimic nu este întâmplător în aceste momente. Cetăţenii fiecărei localităţi şi-au stabilit să-şi aniverseze, potrivit obiceiurilor şi tradiţiile satului, zilele localităţii. Ţânţăreni este o comună plină de activităţi culturale, ceea ce scoate în evidenţă faptul că oamenii se respectă, de la acest lucru putem spune că nasc şi realizările şi mulţumirile tuturor. Astăzi (n.r. duminică), la zi finală de sărbătoare, putem vorbi de punerea în slujba cetăţenilor, cu ajutorul lor nemijlocit, a unei fântâni, a unui drum asfaltat şi nu în ultimul rând, ceea ce înseamnă tradiţia locală, obiceiurile şi porturile din zonă”, a declarat Călinoiu. Mulţumit de realizările primăriţei a fot şi Greblă. „Tradiţiile de zilele comunei se păstrează în fiecare an, dar de fiecare dată se sărbătoreşte altceva. Această comună e poarta de intrate dinspre Dolj a judeţului nostru, este una dintre cele mai îngrijite comune ale judeţului, iar primăriţa de aici este una dintre cele mai longevive şi de asemenea, una dintre cele mai eficiente şi pricepute femei primar, dovadă stând faptul că a gospodărit bine această localitate. Şi eu cred că sărbătoresc azi ceva, este a 60 oară când vin în Ţânţăreni, în ultimii 20 de ani. Şi pot spune că am participat la tot, fie la demararea, fie la inaugurarea lucrărilor din această comună. Investiţiile au fost pe măsura posibilităţilor, pe timpul când eram prefect am şi contribuit la unele dintre ele”, a declarat acesta.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here