Zilele Aviației Militare Gorjene. Programul complet

1049

Zilele Aviației Militare Gorjene vor fi sărbătorite vineri, 26 august și sămbătă, 27 august la Piata  Prefecturi din Targu-Jiu si Aerodromul din Stănești.

Cu ocazia sărbătoririi a 80 de ani de la participarea Căpitanului aviator Dan Scurtu la bătălia de la Stalingrad, Aerodromul din Stănești, localitatea în care s-a născut aviatorul, pregătește locuitorilor din județul Gorj două zile de istorie și tehnică de aviație.

Festivitățile organizate cu ocazia Zilelor Aviatiei Militare Gorjene vor începe vineri, 26 august, începând cu ora 17:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, unde vor fi expuse aeronave și echipamente tehnice.

Momentul culminant este reprezentat de aterizarea unui parașutist român, cu drapelul României, în Piața Prefecturii. Toți iubitorii de istorie și aviație vor putea admira standurile cu echipamente sau înscrisuri.

Începând cu 20:45, dacă condițiile meteorologice vor permite, organizatorii vor continua manifestările prin proiecții de film în Piață, cu ilustrații care prezintă momente și lupte aeriene din Al Doilea Război Mondial.

Toate informațiile vor fi oferite de Cdor. Lector. univ. dr. Tănase Jănel de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Sâmbătă, 27 august, festivitățile își vor schimba locația și vor începe la ora 09:00, la monumentul dedicat victimelor unui accident aviatic, din localitatea Stănești.

Ulterior, începând cu ora 10:30 , pe Aerodromul Stănești, situat la intrare în localitate se va face intrarea elicopterelor și a formațiilor de civili.

La eveniment vor participa 2 baze aeriene militare și alte 9 entități din domeniu și vor fi expuse 2 aeronave istorice civile și 4 aeronave militare, alături de înscrisuri și echipamente tehnice din domeniu.

Evenimentul promite momente de istorie, documentată cu înscrisuri și detalii de la militarii prezenți, dar și momente interactive dedicate vizitatorilor. Publicul larg va putea să urce în avioanele prezente, să facă poze și chiar să facă sărituri în tandem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here