Zidul făcut de Byons, desprins la colegiul din Bumbești-Jiu

334

Unul dintre zidurile exterioare ale Colegiului Mihai Viteazu din Bumbești-Jiu, aflat în reabilitare de către firma Byons SRL, s-a desprins, miercuri seara, pe suprafață de 50 de mp. Din fericire, în curtea școlii nu se afla nimeni la momentul evenimentului, mormanul de moloz nefăcând victime în cădere. Cu toate acestea, autoritățile locale cer explicații și au dispus joi, de urgență, formarea unei comisii de analiză la care a fost invitat să participe și proiectantul din Brașov.

Cheltuielile reparației vor fi suportate în întregime de către constructor, adică de firma Byons SRL din Drăgoieni, administrată de Ion Sorin Băluță, dă asigurări primarul Constantin Bobaru. Acesta s-a prezentat personal în șantier pentru a vedea pagubele provocate de furtuna de miercuri seara.

zid”Contractul se află în derulare și este finanțat prin Programul Operațional Regional, fiind vorba de lucrări de reabilitare și de construcție, noi. În urma fenomenelor meteorologice, tencuiala s-a desprins de pe stratul suport, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Am dispus formarea unei comisii alcătuită din constructor, diriginte de șantier, s-a notificat și proiectantul, care este din Brașov, pentru a stabili cauzele acestui eveniment, pentru că, deși au fost fenomene meteo deosebite, nu este firesc să se întâmple o astfel de desprindere. Remedierile vor fi suportate de constructor, pentru că lucrarea se află în garanție, contractual este încă în derulare, până în luna noiembrie. Apoi, zece ani au garanție lucrările”, a declarat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu.
Firma a câștigat lucrările pentru investiția realizată cu fonduri europene, deși lucrările la campusul liceului au fost mult întârziate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here