Zi tristă pentru fotbalul mondial. Hagi, mesaj după moartea lui Pele

932

Gică Hagi a transmis un mesaj pe rețelele de socializare după moartea  brazilianului Pele.

„O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit şi respectat fotbalul. A fost şi va rămâne Unic. Condoleanţe familiei, cu stimă şi respect”, a transmis Gheorghe Hagi pe pagina de Facebook a clubului Farul Constanţa.

Cel mai bun fotbalist român a completat mesajul pe pagina sa personală de Facebook: „Încă o veste tragică, după ce Maradona a plecat dintre noi acum 2 ani. Toate gândurile mele merg spre familia lui Pele, către toți cei apropiați lui, dar și către toți iubitorii fotbalului care suferă în aceste momente. Un geniu a plecat astăzi dintre noi… Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia și World Stars, la aniversarea de 50 de ani a lui Pele, în 1990. Odihnește-te în pace, Pele!”.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, citată de AFP. Pele s-a stins în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde era internat de o lună. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma cedării mai multor organe vitale.

Sursa, DCNews.ro.

Edson Arantes do Nascimento este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istorie, dar toată lumea l-a știut drept Pele, după porecla primită la școală.

Pele a marcat 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri

Şi-a început cariera profesionistă în 1956 la numai 15 ani, iar 2 ani mai târziu a fost selecționat pentru a juca în naționala Braziliei la Campionatul Mondial de Fotbal din 1958.

Echipa sa a câștigat trofeul după ce în finala cu Suedia, Pele a marcat două goluri care l-au făcut cel mai tânăr câștigător al unei Cupe Mondiale din istorie.

Din acel moment, el și-a câștigat numărul 10 pe tricoul la națională care urma să câștige cele mai multe trofee internaționale.

Pele a fost Sportivul secolului. Viața sa a devenit subiect de film

Cel de-al 1000 gol l-a marcat pentru clubul brazilian Santos, care și în ziua de astăzi sărbătorește ziua de 19 noiembrie ca fiind ziua Pele.

În 1995 a fost numit ministrul sportului în Brazilia, iar 2 ani mai târziu a primit un ordin onorific de cavaler britanic.

Comitetul Olimpic Internațional l-a votat ca fiind Sportivul secolului, iar în 2016 viața sa a devenit subiect de film.

Pele a fost ambasador UNICEF

După ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume și a jucat în câteva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viața sa, din 2016.

Mesajul fiicei lui Pele după dispariția legendarului fotbalist

Pele a murit la spital, înconjurat de familie. Fiica sa a scris un mesaj emoționant pe rețelele sociale.

”Tot ceea ce suntem ți se datorează ție! Te iubim la infinit. Odihnește-te în pace”, a scris, Kely Nascimento, fiica legendarului fotbalist pe Instagram.

Sursa, Antena 3 CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here