Zi grea pentru Mischie la Deva

377

mischie-miFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, trebuie să se prezinte azi în două din procesele pe care le are pe rol la diferite instanţe din ţară, ambele fiind programate să aibă loc în reşedinţa judeţului Hunedoara.

Judecătoria Deva şi Tribunalul Hunedoara sunt locurile în care trebuie să ajungă inculpatul care până în 2004 a fost în fruntea Gorjului, la prima instanţă el fiind judecat pentru infracţiuni la regimul vamal. Mischie este acuzat că a introdus în ţară două maşini pe care nu le-a declarat la vamă şi pe care le-a folosit apoi la una dintre firmele sale, fără să achite taxe şi impozite, iniţial el primind aici o condamnare de trei ani de închisoare. Pedeapsa i-a fost însă anulată la sfârşitul anului trecut de către curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reluarea procesului de la zero.
În procesul de la Tribunalul Hunedoara, Mischie este inculpat alături de Relu Ştefănoiu, el şi omul de afaceri din Novaci fiind judecaţi pentru felul în care au fost reabilitate câteva drumuri din judeţ, dar şi modul în care a fost modernizată casa Gănescu, din centrul municipiului. Mischie s-a declarat şi aici mereu nevinovat, el susţinând că nu sunt probe împotriva sa şi că el nu are nicio implicare în faptele care i se impută. Fostul preşedinte mai are pe rol şi alte procese, având deja o condamnare definitivă de un an cu suspendare în dosarul armei de vânătoare pe care a introdus-o în ţară fără să o declare la vamă.
Un alt dosar care se apropie de finalitate este cel cu DNA şi Clement Mocanu şi care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dosarul a ajuns aici şi va fi judecat începând cu luna viitoare, după ce Curtea de Apel Timişoara a decis să menţină pedeapsa de 4 ani de închisoare pronunţată cu doi ani în urmă la Tribunalul Gorj, aceeaşi sentinţă obligându-l pe Mischie şi să-i achite lui Mocanu 4,5 miliarde de lei vechi, sumă ce ar reprezenta contravaloarea lucrărilor efectuate la casele sale de firma omului de afaceri, firmă care, între timp, a dat şi ea faliment.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here