Zeus – Băse un incompetent cu porniri dictatoriale

304

basescu-bocDecelăm disensiuni, antinomii, dezacorduri şi la Putere şi la Opoziţie. Certurile dau ora exactă în politica românească reflectându-se în haos şi neguvernare, în debandadă şi sărăcie. Diferenţele de opinii decodifică dispreţul şi sugrumarea nevoii de a vorbi şi gândi liber. Este nimerit să-i amintesc lui Zeus – Băse că Nicolae Bălcescu avertiza: “Duhul de partidă adesea face din greşeli şi din deosebiri de opinii, trădări.”

Îi este absolut necesar matelotului acest memento şi pentru că presa străină ( publicaţii de referinţă din Anglia şi Germania, după altele, din Franţa şi Italia ) a început nu doar să ridiculizeze şi să critice serios şi profund Puterea neghioabă de la Bucureşti, acuzând Guvernul Bulă – Boc de incompetenţă şi ruşinoasă obedienţă, dar şi să-l persifleze pe însuşi Zeus, preşedintele Traian Băsescu, dezaxatul pe care nu doar îl acuză de porniri dictatoriale, dar şi de o incompetenţă care poate fi asemănată cu “prestaţia” unui măgar într-un magazin de porţelanuri. Faptul în sine n-ar însemna mare lucru: gura lumii- i slobodă, presa aşişderea. Numai că atunci când publicaţii serioase, credibile, vehiculează asemenea idei, înseamnă că şi în cancelariile şi mediile de afaceri şi desigur, diplomatice se gândeşte la fel. Nici asta n-ar fi grav: le-am putea considera nişte răutăţi ale unor indivizi invidioşi pe capra vecinului, dacă situaţia în România n-ar fi atât de gravă, dacă aceste aprecieri nu sunt descoperiri de ultima oră ale gazetarilor străini, ci fapte verificate de noi toţi, de multă vreme. Şi mai grav, aceste aprecieri definitorii vin într-un moment de plurală degringoladă a întregii vieţi socio – economice, morale, deantologice, şcolare, prăbuşită în criză şi sărăcie.

Mocnesc disensiuni între PDL

La putere, pe fundalul ignoranţei şi neputinţei intelectuale, al crasei minciunii şi infatuării grobiene, mocnesc disensiuni între PDL, de o parte, şi ceilalţi doi parteneri de guvernare – UDMR şi UNPR, pe de alta, chiar şi în cadrul PDL. Aici, însă, lucrurile sunt mai complicate. Zeus – Băse, pentru că nu-i lasă de capul lor, deşi anunţă că, după ce s-a servit de partidul său din pure ambiţii personale, ca să revină la preşedinţie, odată ce i se va încheia mandatul, n-o să-i mai pese de partid. (Nu vă neliniştiţi băieţi acolo, după colt, îi aveţi pe Hoară, Boureanu, Voinescu, lideri născuţi cu averi şi temenele de tot caraghioslâcu). Normal ar fi, gândesc aceştia, ca, de acum, mincinosul marinar să nu se mai amestece-n ciorba alterată a guvernării deşucheate. Pe de altă parte, Zeus se sprijină, în demolata lui grandoare, pe câţiva coţcari mai noi din partid şi pe câţiva trişori care nu s-ar putea descurca fără hă – hă – itele lui sfaturi. Iată că acum a apărut o faslă problemă. Ministrul de Finanţe, omul care a dezvăluit şi detestat minciuna zeificată de matelotul futil, vorbeşte despre necesitatea impozitării tuturor veniturilor, deci şi a pensiilor sub 1 000 lei, dar şi de renunţarea la TVA de 24% şi trecerea la impozitarea progresivă a tuturor salariilor de stat şi private. Cosaşul Bulă – Boc se supără, ca măgarul pe sat, îl apostrofează pe S. Vlădescu – numai că acesta, pe de o parte, nu este membru PDL, iar pe de alta, este omul lui Zeus – Băse, care l-a impus în Guvernul manechinului cu puşcă şi curea lată.

Sufocante vremuri ce asfixiază poporul român

RobertaCa şi cum aceasta n-ar fi destul, aflăm de existenţa unui grup de lucru al PDL, format din inşi care nu sunt miniştri, nici economişti ori finanţişti, conduşi de tanti Sulfina Barbu şi care lucrează la un alt program de guvernare. Chelul are nevoie de tichie de mărgăritar!!! Sulfina este o atare tichie care rezistă în aceste sufocante vremuri de restrişte ce asfixiază poporul român. De ce să nu elaboreze programe de guvernare oamenii din guvern ajutaţi de economişti şi finanţişti de care România nu duce lipsă?! De cealaltă parte, în opoziţie, relaţiile dintre PSD şi PNL par a se fi fisurat. Pe de o parte, liderul PNL, Crin Antonescu, îşi presează partenerul de opoziţie să se grăbească cu o alternativă, în care bănuiam că el şi PNL ar urma să ocupe un loc central. Pe de altă parte, cel cu iniţierea moţiunii de cenzură din toamnă este PSD, al cărui nou lider, Victor Ponta, se vrea mai realist, după experienţa de anul trecut a coaliţiei anti – Băsescu, care a avut efecte platonice, nesemnificative. Mai mult, nici nu e sigur că o asemenea moţiune de cenzură ar fi agreată de UDMR şi UNPR, partid ale fripturiştilor care s-au aliniat Guvernului manechinului Emil Boc şi n-au nici un interes să părăsească şleahta îmbuibaţilor, bazându-se pe o iluzorie revenire şi mai puternică, prin alegeri generale anticipate. Aceşti fanfaroni fără demnitate nu renunţă la ciolan precum hienele mereu nesătule. Opinez că o inevitabilă temporizare (din cauza vacanţei şi concediilor) nu poate decât să ajute Opoziţia, este posibil ca până la toamnă, pe de o parte, să apară conflicte insurmontabile în cadrul coaliţiei de guvernre (UDMR ca şi G. Oprea ameninţă deschis), iar de de alta, să crească presiunea străzii în prag de iarnă crâncen de geroasă, cu un popor sărăcit şi înfometat, bântuit de suferinţe somatice şi psihice. Până acum voturile din tabăra PDL au dat mult câştig de procente PNL. De acum încolo, mai multe se vor îndrepta spre PSD, partid ce se bate neostoit pentru oameni şi scoaterea României din marasmul letargic. Probabil că acesta este şi motivul pentru care Victor Ponta nu vrea să grăbească o nouă logodnă cu PNL. Minciuna şmecherească, îmbuibare neruşinată, cinismul şi sadismul morbid, iată ce a pus pe soclu Traian Băsescu şi imbecilii lui. Despotismul şi arbitrariul, violarea moralităţii, libertăţii şi dreptăţii, demolarea socio – economică şi spirituală a României, acesta este dezastrul pentru care iresponsabilul Traian Băsescu şi clica de inepţi care îl aplaudă cu înverşunare, pledează.

Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here