Zeus – asasinul României?!

459

Ameninţările actualului Guvernator al României că va vorbi iarăşi nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Simţea nevoia să atace Guvernul – deci USL-ul – şi a comis-o. Ca un şuierat ucigaş la adresa românilor şi a României, ce rămâne numai în memoria celor fără de prea multă minte.

Măria Sa, autoproclamatul Zeus, pretinde că numai el este deţinătorul democraţiei. Şi că românii care nu zic ca el n-ar fi democraţi. Ba chiar referendumul aprobat iniţial şi de Curtea lui Constituţională cică tot nedemocratic a fost. Chit că la vot s-au prezentat peste 8,5 alegători, iar 7,4 milioane s-au exprimat clar pentru demiterea sa.
Numitul Traian Băsescu a fraudat alegerile din 2009, aşa cum a recunoscut în 2012 BEC(Biroul Electoral Central), a fost salvat la referendum de SUA, Barroso, Angela Merkel şi o altă madamă Comisar Reding, copie peste timp a comisarilor sovietici – populari cu toţii, la ei acasă şi în Europa peste care se vor stăpâni. Dar Traian Băsescu a scăpat temporar, el încă mai poate fi supus legii. Mai ales că se-ncăpăţânează a pune prim ministru, după alegerile din 9 decembrie, pe cine vrea el. Nu pe cine-i dictează Constituţia României şi regulile adevăratei democraţii.
Cinicul, obraznicul şi neruşinatul Traian Băsescu este văzut diferit de cei care-l mai bagă-n seamă. Să-l iertăm pe Victor Ponta şi să nu-l cităm. În schimb, istoricul Neagu Djuvara, cu toate că este un vajnic susţinător al lui Traian Băsescu, susţine: „Este o personalitate foarte bizară, are multe bube în cap”. Mulţumim, după ce au fost deschise Arhivele Belgiei, în care se afirmă că vaporeanul fusese la Anvers un spion sovietic, şi o analiză a unui ONG din SUA îl descrie ca pe un securist ceauşist, n-ar mai fi multe de completat.
Atacurile dure ale Băsescului la adresa Guvernului şi a Parlamentului nu-s atacuri la democraţie? Ori tocmai Guvernul şi Parlamentul României se opun acţiunii lui de distrugere în continuare a ceea ce a mai rămas din România. Ceea ce nu-l lasă indiferent pe Avocatul Diavolului, neplătit zice el, de către firmele americane Chevron şi Gabriel Resurse ori Gold Corporations, căci nici nu ştiu bine cum se mai numesc acelea care vor aurul de la Roşia Montană ori CUPRUMIN.
Se dă de ceasul morţii şi bate câmpii cu închiderea Porţii Schengen, lamentându-se că România ar pierde şansa de a recâştiga o bună poziţie. Ori nu ştie bine limba română, ceea ce este perfect posibil, dar recâştigarea ar însemna să revenim la o poziţie pe care am avut-o şi am pierdut-o. S-a chinuit mult cu miniştrii lui ai Justiţiei, Monica Macovei şi cu Cătălin Predoiu(împreună cu care Zeus a perfecţionat corupţia), pe care-l recomanda fără să-l întrebe cineva, ca pe un om cu relaţii şi respectat la Bruxelles. În realitate, singura calitate incontestabilă a lui Cătălin Predoiu este aceea de a fi văr cu Elena Udrea. Un fel de Coana Zoiţica a şefului temporar al Palatului Cotroceni.
Dacă tot se pricepe la toate, ar rămâne să ne demonstreze şi pretinsul „flagrant” al lui Alin Trăşculescu. Unul care-a cotizat la PDL, dar şi la nunta lui EBA. Ce mică-i viaţa şi ce om de nimic e acela de care ne-am ocupat astăzi. Îmi cer iertare, doar faţă de cititori.
P.S. Merită cugetat şi la întrebarea liderului PNL, Crin Antonescu: „Dacă România nu este stat de drept, ce este Traian Băsescu”. Poetul şi publicistul Lucian Avramescu argumentează că ar fi „Asasinul României”. Are cineva ceva împotrivă?
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here