Zero promovabilitate la simularea Evaluării Naţionale de la Şcoala Leleşti

773

Niciunul dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naţionale, luna trecută, la Şcoala “Ion Grigoroiu” din Leleşti n-a fost capabil să obţină note de trecere la acest examen. Şcoala a obţinut astfel ruşinosul procent de 0,00% promovabilitate, elevii, 12 la număr, înregistrând mai multe medii cuprinse între 1,00-3,99. Mai precis, au fost trei elevi care au primit doar punctul din oficiu la simulări, asta în condiţiile în care învaţă într-o şcoală modernizată, iar directorul unităţii de învăţământ, Aura Sichitiu, predă chiar limba şi literatura română, disiplină de examen, elevilor de aici. Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, a aflat de la jurnalişti de ruşinosul rezultat obţinut de elevii şcolii din localitate, dar promite că va lua măsuri, având astăzi discuţii atât cu conducerea şi colectivul profesoral al unităţii de învăţământ, cât şi cu “generalul” Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, pentru a vedea dacă directoarea poate fi schimbată din funcţie, mai ales că nu a suţinut niciun examen pe post.

Simularea la Evaluarea Naţională la Şcoala “Ion Grigoroiu” din Leleşti a fost dezastruoasă şi ruşinoasă pentru cei 12 elevi care au susţinut în perioada 18-19 februarie a.c. probele scrise la Limba română şi la Matematică. Nici profesorii lor nu au scăpat de pata ruşinoasă care, şi din cauza lor, s-a pus asupra şcolii din Leleşti. Cel mai ruşinat este însă primarul localităţii, Marian Rotaru, care nici măcar nu a fost informat de conducerea şcolii de dezastrul înregistrat la simulare, asta mai ales că edilul le-a asigurat elevilor şi cadrelor didactice condiţii europene în şcoala comunală. “Este ruşinos să aflu de la ziarişti că la şcoala pe care primăria a modernizat-o s-au înregistrat astfel de rezultate. A fost o surpriză pentru mine, mai ales că le-am asigurat celor care învaţă şi muncesc aici toate condiţiile pentru desfăşurarea unui act educaţional performant. Dar văd că nu se face asta. Interesat este că nu m-au anunţat că au probleme, că nu au profesori pregătiţi ori că au nevoie de pregătiri suplimentare. Trebuiau să facă meditaţii cu copiii, lucru care văd că nu s-a făcut”, a declarat, supărat, primarul Marian Rotaru.

d2Şedinţă cu părinţii, şedinţă cu dascălii
De altfel, edilul local din Leleşti are toate motivele să fie revoltat, rezultatele îi afectează pe elevi, dar şi pe părinţi. De altfel, să nu uităm că trei elevi au obţinut note cuprinse între 1,00-1,99, alţi trei elevi au primit note între 2,00-2,99, în timp ce alţi doi au avut rezultate cuprinse între 3,00-3,99. Doar patru elevi au reuşit performanţa de a se apropia de promovabilitatea la simulare având note cuprinse între 4-5,99.
“Vom încerca să rezolvăm problema abia după ce vedem unde este punctul nevralgic. Să nu uităm că domnişoara directoare a şcolii este ea însăşi profesoară de română, dar şi că nu a dat niciun examen pe post.
Poate se impune şi schimbarea dânsei, voi vedea într-o discuţie pe care o voi avea luni cu Ion Işfan, inspectorul-şef al IŞJ Gorj”, a completat Rotaru, subliniind că este independent politic motiv pentru care nu are niciun fel de parti-pri politic cu cei implicaţi în scandalul şcolii de zero procente.

Pregătiri gratis cu elevii
“Au condiţii, de ce nu fac pregătiri cu elevii”, s-a întrebat primarul Rotaru, care spune că s-a muncit mult ca şcoala să fie modernizată, iar ce se întâmplă în interior este o bătaie de joc. “Nu este treaba mea să văd cum se desfăşoară actul educaţional, dar din câte văd primarul trebuie să facă şi pe «moaşa comunală»”, spune, pe acelaşi ton, primarul pregătit să le impună celor care au greşit să suporte toate consecinţele.

Topul ruşinii: Leleşti, Capu Dealului şi Samarineşti
Dacă Şcoala Gimnazială din Leleşti ocupă poziţia fruntaşă în topul ruşinii la simularea Evaluării Naţionale, la nivel de Gorj, nici şcolile din Capu Dealului şi Samarineşti nu o duc mult mai bine. Pe locul doi, la procent slab de promovabilitate se situează şcoala cu 5,26% de la Capu Dealului şi cea de 8,33 de la Samarineşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here