Zeci de studenţi încep stagiile de practică

264

Începând cu luna mai 2014, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea ”Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu derulează proiectul „Construieşte-ţi o carieră de succes!”. Acesta este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul acestui proiect, din data de 15 iunie dă să startul stagiilor de practică.

Durata proiectului „Construieşte-ţi o carieră de succes!” este de 18 luni, iar obiectivul general al proiectului este asigurarea tranziţiei a 360 de studenţi din Regiunea Sud-Vest Oltenia spre piaţa forţei de muncă, facilitând integrarea lor în societatea românească în calitate de membri productivi ai acesteia. Prin consiliere directă, personalizată şi prin pregătire practică, proiectul oferă membrilor grupului ţintă competente profesionale şi informaţii concrete despre aşteptările angajat-angajator, despre cadrul legal şi economic la care să se raporteze, elementele de autoevaluare continuă pe piaţa muncii, crescându-le adaptabilitatea la cerinţele unui loc de muncă, flexibilitatea şi dinamismul pe o piaţă a muncii foarte volatilă în această perioadă de criză.

Zeci de studenţi la practică
Începând cu data de 15 iunie 2015 se dă startul stagiilor de practică organizate în cadrul proiectului.
La stagiile de practică vor participa 75 de studenţi de la Universitatea ”Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu care au luat parte la sesiunile de consiliere organizate in cadrul proiectului şi care au primit un calificativ corespunzător din partea expertului consiliere, în baza unei analize motivaţionale realizată în cadrul sesiunilor de consiliere de grup şi individuale.
Studenţii vor efectua activitatea de practică sub coordonarea unor tutori din cadrul companiilor cu care au fost semnate acorduri de parteneriat în cadrul proiectului. Toţi studenţii selectaţi pentru stagiile de practică vor beneficia de o subvenţie de 1500 lei/stagiu de practică.
În funcţie de interesul şi activitatea desfăşurată în cadrul stagiilor de practică 32 de studenţi vor primi premii cu valori cuprinse între 1.800 de lei si 2.200 de lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here