Zeci de studenţi ai UCB se relaxează la mare şi la munte

134

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a pus la dispoziţia studenţilor săi un număr de 29 de locuri gratuite în taberele studenţeşti, pentru perioada vacanţei de vară. Cei mai mulţi dintre cursanţi au ales să plece la mare, în Costineşti, însă au fost solicitări şi pentru staţiunea montană Predeal.

În perioada vacanţei de vară 2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu le-a oferit studenţilor un număr de 29 de locuri gratuite în taberele studenţeşti. Între luna iunie, studenţii care au dorit ocuparea unui loc gratuit în cadrul Programului ,,Tabere Studenţeşti” 2013 au trebuit să depună cereri în acest sens, la secretariatele facultăţilor. La nivelul facultăţilor, comisiile de selecţie, în perioada 09-11 iulie 2013, s-au întâlnit cu beneficiarii locurilor de tabără, conform listelor finale stabilite, iar în funcţie de numărul care a fost alocat fiecărei facultăţi, în ordinea listelor finale, studenţii selectaţi au ales una dintre locaţiile disponibile.

Locuri gratuite, în limita repartizărilor pe facultăţi
Studenţii au beneficiat de gratuitate în tabere în limita locurilor repartizate pentru fiecare facultate, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură şi de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive, excepţie făcând cazurile sociale. În perioada taberelor, studenţii beneficiază în mod gratuit de cazare şi masă. „Beneficiarii sunt studenţi înmatriculaţi la forma de învăţământ de zi, ce sunt finanţaţi de la bugetul de stat, din ciclurile de licenţă şi masterat, integralişti (studenţii care au promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de şcolarizare 2011-2012, iar în cazul studenţilor înscrişi în anul I de şcolarizare, studenţii care sunt integralişti pe semestrul I din anul în curs de şcolarizare 2012-2013), în vârstă de până la 35 de ani în conformitate cu Legea Tineretului nr. 350/2006, art.2, alin. 2, lit. a., excepţie de la criteriul de student-integralist făcând cazurile sociale (studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau plasament familial şi cei care beneficiază de burse sociale)”, a explicat purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.

25 de solicitări pentru Costineşti şi 4 pentru Predeal
La nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, 25 de tineri au optat pentru tabere studenţeşti, care se desfăşoară în perioada 14.08.2013-19.08.2013, la mare, în staţiunea Costineşti, iar 4 studenţi vor avea drept destinaţie staţiunea Predeal, în perioada 24.08.2013-29.08.2013. „Distribuirea celor 29 de locuri în taberele studenţeşti s-a făcut după cum urmează: Facultatea de Inginerie – 10 locuri (9 studenţi au optat pentru staţiunea Costineşti, iar 1 student pentru staţiunea Predeal); Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 8 locuri (7 studenţi au optat pentru staţiunea Costineşti, iar 1 student pentru staţiunea Predeal); Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative – 7 locuri (6 studenţi au optat pentru staţiunea Costineşti, iar 1 student pentru staţiunea Predeal); Facultatea de Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie – 4 locuri (3 studenţi au optat pentru staţiunea Costineşti, iar 1 student pentru staţiunea Predeal)”, a confirmat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here