Zeci de solicitări pentru salvamontiştii gorjeni de Revelion

135

salvamont rancaPeste 5.000 de turişti din toată ţara şi-au petrecut Revelionul la Rânca. Ca în fiecare an însă, nu au lipsit nici incidentele, salvamontiştii gorjeni fiind solicitaţi să intervină atât în cazul accidentărilor de pe pârtie, cât şi în cazul celor care au abuzat de bucatele de sărbători şi de băuturile alcoolice.

Neatenţia, lipsa echipamentului corespunzător sau practicarea sporturilor de iarnă în zone neamenajate au fost doar câteva dintre cauzele care au necesitat intervenţia echipelor de specialişti în domeniul salvării montane, dar şi a medicilor. Intervenţia salvamontiştilor gorjeni a fost necesară atât pe pârtie, cât şi pe la cabane, în trei cazuri turiştii fiind transportaţi la spital. „Am fost solicitaţi să intervenim atât în zona staţiunii cât şi a pârtiilor de schi. În primele două zile ale anului am avut 12 intervenţii pe pârtiile de schi; trei dintre cazuri au fost transportate la spital, două cu ambulanţa şi unul cu ambulanţa noastră. Am mai avut mici intervenţii, vreo 20, pe la cabane, cu persoane care, datorită specificului acestor sărbători, au depăşit puţin măsura cu băutura sau cu mâncarea”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Mii de turişti, la Rânca de Revelion

Peste 5000 de turişti din toată ţara au ales să-şi petreacă Revelionul la Rânca, în parte şi datorită faptului că a fost una dintre puţinele staţiuni din ţară unde s-a putut schia. „În perioada sărbătorilor de iarnă am înregistrat un număr foarte mare de turişti veniţi din toate colţurile ţării. Cel mai mare număr de persoane a fost înregistrat în data de 2 ianuarie, când foarte mulţi oameni au venit în staţiune iar cei care îşi petrecuseră sărbătorilor nu coborâseră încă. Estimăm că ieri (n.r. 2 ianuarie) au fost în staţiune undeva între 5.000 şi 7.000 de turişti iar cei mai mulţi s-au îndreptat către pârtiile de schi”, a declarat Sabin Cornoiu.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here