Zeci de şoferi, sancţionaţi de poliţişti

208

Aproximativ 40 de conducători auto au fost sancţionaţi zilele trecute de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj, în urma unei acţiuni ce s-a desfăşurat pe principalele artere rutiere din judeţ. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la suma de 8.610 lei, majoritatea şoferilor fiind amendaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au acţionat zilele trecute pe principalele artere rutiere ale judeţului pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. În cursul acestei acţiuni, zeci de conducători auto au fost amendaţi de oamenii legii, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză. „Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, cei care nu au respectat prevederile Codului rutier au fost sancţionaţi. Au fost aplicate peste 42 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8610 lei. Astfel, au fost aplicate 33 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducătorii de mopede, 1 pentru neportul centurii de siguranţă, 2 pentru defecţiuni tehnice şi 2 pentru alte abateri. De asemenea, a fost reţinut 1 permis de conducere în vederea suspendării şi 1 certificat de înmatriculare”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Dosare penale pentru trei conducători auto
Trei conducători auto s-au ales şi cu dosare penale după ce au fost traşi pe dreapta de poliţiştii rutieri. Unul dintre aceştia, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Rovinari, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj în timp ce conducea pe D.E. 79, în localitatea Vârţ, un autoturism a cărui autorizaţie provizorie expirase. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. Cu dosar penal s-a ales şi un tânăr în vârstă de 18 ani, tot din Rovinari, depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 674 C, pe raza comunei Teleşti, fără a poseda permis de conducere. Un alt conducător auto a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost prins beat la volan. Bărbatul în vârstă de 33 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în prezenţa medicului de la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here