Zeci de reclamații ajunse la IAIPP, la adresa “șmenarilor-șefi” de la SJU Târgu-Jiu! Morega îi recomandă lui Capotă o vizită la Novaci și una la Târgu-Cărbunești

146

Institutul de Analize și Investigații Publice și Politice(IAIPP) Gorj, condus de Dan Morega, a fost asaltat de nenumărate reclamații, venite atât de la persoane din interiorul unității medicale, cât și din afara lui, care acuză șmenuri grosolane, care s-ar face, pentru anumite concursuri pe posturile vacante din SJU, dar și în privința aducerii aici a unor apropiați ai șefilor spitalului. Se fac acuzații și la adresa curățeniei din spitalele SJU, care ar lăsa de dorit, a lenjeriei pentru bolnavi și a unor investiții privind reabilitarea unor secții sau holuri. Morega susține că a vrut să dedice acestui subiect un spațiu larg la conferința de presă a IAIPP de astăzi, dar a scos SJU de pe ordinea de zi pentru a-i dedica o întreagă conferință viitoare.

IAIPP a primit zeci de reclamații legate de concursuri pe post, care au avut loc la SJU ori care ar urma să se susțină, privind posturi vacante de asistenți în special, infirmieri și chiar farmaciști, toate blindate cu acuzații grave la capitolul comisii de concurs corupte, candidați promovați pe pile, subiecte cunoscute ori din afara bibliografiei, sărirea unor etape de concurs pentru a câștiga cine trebuie ori chiar pregătirea terenului pentru fini sau fine ale unor șefi din SJU. Morega spune că, din acest motiv, dar și din cauza reclamațiilor privind curățenia din spitale, a vrut, miercuri, să dedice jumătate de conferință acestui subiect, dar anunță că a decis să amâne problema pentru conferința viitoare a IAIPP, sperând că Gigel Capotă va lua între timp măsuri, după ce va vizita măcar două spitale din județ, care și-au depășit standardele.

Managementul dă în gropi…
“Gigel Capotă, văruțul lui Sarcină, mai bine de un an de zile a fost angajat ca director economic al SJU. Apoi, surpriză mare, nu numai pentru întreg personalul medical din SJU, acesta fu numit, cică, prin concurs “legal”, ca manager general. Pentru că nu am timpul necesar la conferința de presă de miercuri, deoarece voiam să citesc ziariștilor câteva dintre reclamațiile semnate de oameni de bună credință din spital și exterior, care au scris IAIPP, voi amâna discutarea publică a acestor abuzuri la o conferință viitoare. Mă voi referi atunci la abuzuri făcute și tolerate de conducerea spitalului, la falsuri în organizarea de concursuri pentru ocuparea diverselor posturi, fie în rândul personalului tehnico administrativ, fie a personalului medical, dar și la alte carențe de management, deoarece cred că actualul manager al spitalului este lipsit de calitățile manageriale necesare”, a spus Morega. Acesta nu s-a limitat să critice doar lenjeria de pe paturile de spital ori starea deplorabilă a unor secții, acesta s-a referit inclusiv la aleile, parcările și drumurile din incinta SJU, loc în care se află și birourile administrative ale spitalului. “Ce să mai zicem de gropile care sunt chiar în fața spitalului, acolo unde se urcă pe scara spitalului. Acolo, managerul, dacă ar fi avut spirit de inițiativă i-ar fi pus pe cei de la administrativ să pună două roabe de beton și să le acopere. La fel de deplorabil arată și mizerabilul chioșc de alimente din curtea spitalului, care nu este controlat de DSP, OPC sau DSVSA”, a completat șeful IAIPP.

Se impune o vizită de lucru
“Eu spun toate acestea ca un om de bună credință, deoarece îmi doresc ca managerul spitalului să pună mâna și să studieze despre managementul în sănătate și apoi să aplice asta, ca la carte. Dar, înainte să promoveze un tip de manager autoritar realist îi propun să facă o vizită colegială la spitalul de la Târgu-Cărbunești sau chiar la Novaci, unități despre care se discută la superlativ de către pacienții tratați acolo. Dragă Gigele, mai știi tu una așa din viață, degeaba o fi bună Armata dacă comandantul este slab. Vom reveni cu amănunte în detaliu la o conferință de presă viitoare și vom spune lucrurilor pe nume și pe bază de documente”, a conchis Morega. Acesta așteaptă, de asemenea, modernizarea saloanelor și a holurilor “Spitalului 700” și “Tudor Vladimirescu”, cu excepția Secției Ortopedie unde “echipa de medici condusă de dr. Bogdan Niculescu dovedește profesionalism, management și relații apropiate cu sponsorii care l-au sprijinit”.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here