Zeci de posturi vacante la SJU

373

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va scoate la concurs 40 de posturi, până la sfârșitul anului. Registratori și asistenți medicali, infirmieri și personal TESA sunt doar câteva dintre posturile ce vor fi scoase la concurs.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu continuă seria angajărilor. Marți a fost organizat concursul pentru postul de farmacist șef pentru Farmacia SJU Târgu-Jiu, iar săptămâna aceasta va avea loc examenul pentru ocuparea postului de medic oncolog. „Posturile de registratori medicali vor fi scoase la concurs după 15 septembrie. Sunt 18 posturi. De asemenea, astăzi (nr.red: marți) am avut examen pentru postul de farmacist șef, la care au participat două persoane din Gorj. Va mai fi concurs pentru un post de medic pe diabet zaharat și un post de chimist. Pe postul de chimist s-au înscris doi candidați. Am avut și cazuri în care la examen nu s-a prezentat nici un candidat. Sperăm să rezolvăm aceste probleme”, a spus Cătălin Vienescu, șeful Biroului Resurse Umane din cadrul SJU Târgu-Jiu.

Deficit de personal
În ciuda faptului că de-a lungul acestui an au fost organizate mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi, SJU se confruntă cu deficit de personal. Spitalul are nevoie de șase medici specialiști pentru specializările: boli infecțioase, cardiologie, diabet, endocrinologie, psihiatrie. În acest moment deficitul de medici din spital este acoperit de medici care sunt în prag de pensionare și care lucrează prin cumulul de pensie cu salariu. Pentru unele posturi de medici trebuie să organizeze din nou concursuri, pentru că la examenele anterioare nu s-a prezentat nicio persoană interesată.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here