Zeci de polițiști, testați psihologic la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu

355

Candidații, care s-au înscris la concursul organizat pentru ocuparea unor funcții vacante de ofițeri, sunt așteptați, pe 3 august, la ora 09.00, la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, pentru testarea psihologică. “Candidaţii se vor prezenta la data și ora la care sunt planificați și vor avea asupra lor cartea de identitate și instrument de scris cu cerneală/pastă albastră. Planificarea candidaților va putea fi vizualizată pe site-ul IPJ Gorj la adresa gj.politiaromana.ro – secțiunea Carieră”, anunță reprezentanții Poliției Gorj. În total, 17 persoane s-au înscris la examenul pentru postul de “ofiţer I”, în cadrul Poliției Târgu-Cărbunești, la Compartimentul Rutier. Printre ei se află și poliţistul supranumit “Agentul 007”, Aurelian Becheru, după ce a urcat din mers în cabina unui tir pentru a-l opri pe şoferul maşinii, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost avansat la excepțional, în anul 2009. Concursul a fost anunțat la Târgu-Cărbunești, după ce Liviu Cârstea, care își desfășura activitatea la Compartimentul Rutier, a plecat din localitate. Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, acesta “a solicitat suspendarea raporturilor de serviciu pe o perioadă de doi ani”.

Concurs și la Investigații Criminale: 65 de candidați și-au depus dosarul
IPJ Gorj a scos la concurs și patru posturi de ofițer de Poliție, la Investigații Criminale, două la Târgu-Jiu, unul la Motru și unul la Novaci. Proba scrisă va avea loc pe 26 august. În total, 65 de candidați s-au înscris la acest examen.
“Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj scoate la concurs patru posturi vacante de ofițer de poliție, în vederea încadrării prin recrutare din sursă internă, din rândul agenţilor de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, absolvenţi de studii superioare care îndeplinesc condiţiile legale, în vederea încadrării prin trecerea în corpul ofiţerilor de poliţie, respectiv: ofiţer principal II – la Poliția municipiului Tg-Jiu, Biroul Investigații Criminale, ofiţer principal II – la Poliția municipiului Târgu-Jiu, Biroul Investigații Criminale, ofiţer principal II – la Poliția municipiului Motru, compartiment Investigații Criminale, ofiţer principal III – la Poliția orașului Novaci, compartiment Investigații Criminale”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj. Pentru participarea la concurs au fost stabilite mai multe condiții pentru candidați, printre care să nu fie cercetați disciplinar sau să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare, să nu fie puși la dispoziţie ori suspendați din funcţie.
O altă cerință a fost să fi obținut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here